Po téměř čtyřech letech v předběžném přístupu se český survival RPG titul Hobo: Tough Life dostane do plné verze a umožní všem hráčům na počítači zahrát si za bezdomovce a prozkoumat ulice Praslavi - chladného středoevropského města, které se s příchodem zimy stává ještě chladnějším.

Hobo: Tough Life bude dostupné nejen v digitální verzi, ale také ve dvou fyzických edicích, včetně sběratelské edice se zmijovkou české výroby. Ve hře nechybí české titulky.

Pokud vás hra zaujala, do kalendáře si napište 13. 4. 2021.

Praslav se zotavuje z desetiletí strávených v područí komunistického režimu a období politického neklidu, jenž následoval po skončení Studené války. Přestože většina obyvatel s nadějí očekávala příchod kapitalismu a demokracie, byli i tací, kteří se novému socio-ekonomickému klimatu přizpůsobit nedokázali. Než se nadáli, ocitli se na ulici bez střechy nad hlavou. Vy jste jedním z těchto lidí.

Přečtěte si také: Nový aukční rekord Maria, problémy Outriders, spolupráce Remedy se Sony

V Hobo: Tough Life musíte dávat pozor na své potřeby a další proměnné, které spolu realisticky interagují - zůstat v suchu, v teple a sytý nebude vaší jedinou starostí. Špatná hygiena a špinavé oblečení produkují zápach, nízké teploty zvyšují riziko onemocnění a každý kousek pozřené potravy musí taky někdy vyjít ven.

„Jak daleko budete ochotni zajít, abyste přežili?“ ptají se tvůrci. Ve hře budete vybírat kapsy kolemjdoucích, vloupáte se do budov a spolčíte se s rozličnými kriminálními živly. Když to bude nutné, vezmete si, co potřebujete, silou. Při tom všem ale musíte pamatovat na to, že nejste akční hrdina. Je nutné dobře promýšlet své činy, neboť následky jsou často vážné a zisky jen málokdy převažují rizika. Na druhou stranu vám zbývá posledních pár dnů podzimu. Ty musíte využít moudře, najít zásoby, vybavení a materiály, které vám pomohou v přežití nejkrutějšího ročního období. Počasí lze jen stěží předvídat, ale jedno je jisté – každý další den je chladnější než ten předešlý. S trochou štěstí se třeba i dočkáte jara. Pamatujte ale, že štěstěna přeje připraveným.

Na rozdíl od ostatních survival her je jedním z pilířů Hobo: Tough Life poutavý příběh. „Zažijte desítky příběhů inspirovaných skutečnými lidmi a událostmi. Plňte questy, potkejte zajímavé postavy, získejte si důvěru ostatních, udělejte si spojence i nepřátele, připojte se k různým frakcím a najděte své místo v praslavských ulicích,“ lákají vývojáři s tím, že nemusíte spát pouze na lavičkách v parku. Najít si můžete vhodné místo a postavit zdi a přístřešek. Nejprve je ale nutné sesbírat potřebný materiál.

V Hobo: Tough Life nemusíte přežívat o samotě, hra podporuje online kooperaci až pro čtyři hráče.

Příznivci fyzických verzí her si mohou v českých a slovenských obchod koupit speciální nebo sběratelskou edici. Obě obsahují klíč k aktivaci hry na Steamu. Ta první soundtrack na CD, papírovou mapu Praslavi, DLC soundtrack a wallpapery. Sběratelská edice navíc zmijovku české výroby a gravírovací placku.