Společnost Konami se rozhodla v letošním roce nevydat plnohodnotný díl své fotbalové simulace. Místo něho vyjde sezónní aktualizace. Přesto jde ale o samostatnou hru, která se bude prodávat za 800 korun ve verzích pro PC, PlayStation 4 a Xbox One.

eFootball PES 2021 má oslavit 25 let od vydání prvního Pro Evolution Soccer. K dispozici bude od 15. 9. a dokonce budou v prodeji speciální edice věnované týmům jako FC Barcelona, Juventus, Manchester United, Bayern a Arsenal, které stojí 35 euro (přibližně 935 Kč). Ceny speciálních i standardních edic se liší v závislosti na platformě.

Konami v tiskové zprávě přiznává, že eFootball PES 2021 je aktualizovanou edicí loňského eFootball PES 2020. Tato aktualizovaná verze zahrne nejnovější údaje hráčů a klubových týmů. Součástí jsou také všechny oblíbené režimy z PES 2020, včetně UEFA EURO 2020. Nechybí ani ikony.

Přečtěte si také: Budou hry dražší? Šéf Xboxu tvrdí, že o správné ceně rozhodnou zákazníci

Japonská společnost vysvětluje, že se zaměřuje zejména na další rok, kdy uvede na trh PES 2022, které poběží na Unreal Enginu, zatímco poslední díly jsou postaveny na Fox enginu. Ten vytvořilo studio Kojima Productions zejména pro Metal Gear Solid V, ale od roku 2013 ho využívá i PES.

PES 2022 bude učeno především pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X. Konami o něm mluví jako o next-gen fotbalu s vylepšenou grafikou, reálnějšími fotbalisty, lepší hratelností a novinkami v módech myClub a Master League.