V rámci Xbox Indie Showcase byl zveřejněn nový trailer na Rust Console Edition. Dočkali jsme se také data vydání, které bylo stanoveno na 21. 5. letošního roku pro PlayStation 4 a Xbox One. Populární online survival na nové generace konzolí bude fungovat prostřednictvím zpětné kompatibility.

Rust Standard Edition a Rust Day One Physical Edition se budou prodávat za 49,99 eur a obsahují základní hru s bonusem za předobjednávku. Ten představuje balíček nástrojů a zbraní. Přitom Rust na PC stojí 33,99 eur.

V nabídce bude dále Rust Deluxe Edition (59,99 €). Ta zahrnuje uvítací balíček v hodnotě 14,99 eur s třídenním předčasným přístupem a možností zahrát si betu. Na závěr je tady Rust Ultimate Edition (79,99 €) se všemi výhodami předešlých edic. K tomu získáte další bonusy a 1100 virtuální měny se sadou elitních bojových skinů.

Přečtěte si také: Velký požár serverovny zničil evropské servery hry Rust a ovlivnil další služby

Rust Console Edition byla vyvíjena samostatně a vychází z počítačové verze. Hráče by tak nemělo překvapit, že společnosti Facepunch a Double Eleven pro konzole plánují odlišný obsah, respektive přidávat ho jinak než na PC.

Studio Double Eleven odhalilo, že největší výzvou pro vývoje byla optimalizace. Minimální systémové požadavky na počítačích jsou vyšší než specifikace základních modelů PS4 a Xbox One. Z toho důvodu muselo dojít k větší optimalizaci a přepsání důležitých částí enginu.

Další problém představoval čas potřebný k načtení. Na začátku se mapa načítala 45 minut. Nyní to má být zhruba minuta.

Rust v plné verzi pro PC vyšel v roce 2013 a hráči v něm přežívají v nepřátelském a nebezpečném světě. Musejí si zajistit jídlo a vodu, vyrábět předměty, stavět úkryty a spolupracovat s dalšími přeživšími. Jiní ale pro ně mohou představovat hrozbu.