Výraz „triple A“ se v herním prostředí používá velmi často. Termín označuje vysokorozpočtové projekty, do kterých společnosti investují stovky milionů dolarů s cílem vytvořit rozsáhlou hru. S novou generaci konzolí PlayStation a Xbox a výkonnějších grafických karet se ale blíží nové označení kvality.

Jako první výraz AAAA použilo studio The Initiative. Jedná se o nový tým v rámci divize Xbox Game Studios. Oficiálně víme, že v The Initiative vzniknou ambiciózní a inovativní herní zážitky, které si mají hráči zamilovat. Společnost Microsoft do studia investovala velké množství peněz a přetáhla zkušené vývojáře z konkurenčních týmů PlayStationu.

Čtyři AAAA projekty připravuje francouzský Ubisoft. Tento termín použil technický art director Cyril Masquilliere na LinkedIn u popisku hry Beyond Good and Evil 2, jež má vyjít v roce 2021. Používá ho také Francois Logeais, hlavní producent pirátského Skull & Bones, které bylo několikrát odloženo.

Třetí AAAA titul pod záštitou Ubisoftu má být ve vývoji ve studiu Ubisoft Bordeaux, ale bohužel o něm nemáme bližší informace. Náznaky nás malinko směřují na nového Prince of Persia, jehož existenci potvrdil už dříve známý novinář Jason Schreier.

Poslední AAAA titul je veden u Ubisoft Berlin. Ti v minulosti pomáhali se sérií Far Cry a na novém projektu mají pracovat rok.

Přečtěte si také: Xbox Series S má oficiální trailer s datem vydání

Možná něco z toho uvidíme už za dva dny, 10. 9. v devět hodin večer se totiž koná druhý Ubisoft Forward, kde Ubisoft bude prezentovat své nadcházející tituly.

Je těžké říct, co můžeme od her označených čtyřmi áčky čekat. S největší pravděpodobností jim ale vydavatel věří natolik, že do nich investoval ještě více peněz.