V době psaní tohoto článku má oznamovací trailer pro Diablo Immortal necelých 5 miliónů zhlédnutí, přes 25 tisíc lajků a téměř 700 tisíc dislajků. Podobný případ si vybavuji v podobě Call of Duty: Infinity Warfare, které se dostalo téměř na vrchol v počtu palců dolů - před ním je akorát Baby od Justina Biebera a song It's Everyday Bro. Reakce fanoušků jsou tedy jasné: tohle se moc nepovedlo. Co ale stojí za zrodem mobilní hry značky Diablo? Možná vás to překvapí, možná ne, ale je to čínský trh. Vyplynulo to z článku serveru Kotaku.

"Vlastně to existuje díky tomu, že jsme se doslechli o touze Číny. Opravdu je to pro Čínu," uvedl jeden z vývojářů. Blizzard vyvíjí Diablo Immortal i pro západní a východní trh, ale prvně se hra měla objevit v Číně. Blizzard chce "myslet globálně", tedy tak, ať se jeho hry dostanou mezi co největší počet hráčů. 

Také bylo poznamenáno, že Čína má jiné požadavky, co se kvality týče. Co se někde může považovat za alpha verzi hry, v Číně se můžeme bavit o hotovém titulu. V Číně je nesmírně populární hrát hry v internetových kavárnách.

Mimoto čínský trh v minulosti taktéž obdržel free2play verzi klasického Diabla 3. Na Diablo Immortal pracují ostřílení vývojáři z Blizzardu, kteří se chtěli přesunout k menším hrám, tedy mobilním, a společnost NetEase, jež zprostředkovala zmíněné Diablo 3 pro Čínu zadarmo. Spolupráce v tomto ohledu se tak jeví zcela logicky.