Ambiciózní projekt Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 má před sebou, dost možná, turbulentní časy. Jsou tomu dva měsíce, co jsme se dozvěděli, že se přímé pokračování kultovního prvního dílu odkládá na příští rok. Ten samý měsíc ještě přišly nešťastné zprávy, že projekt opouští dva klíčoví vývojáři.

V důsledku údajných organizačních změn studio Hardsuit Labs opustili kreativní ředitel Ka'ai Cluney a vedoucí scénárista Brian Mitsoda, který stál za zrodem právě prvního dílu.

Nyní bylo potvrzeno, že z Hardsuit Labs odešla i Cara Ellison, jež zastávala roli narativní designérky v seniorské pozici. Jinými slovy šlo o velmi důležitého zaměstnance studia, který byl za hru zodpovědný na vcelku klíčové pozici. Cara zprvu ze svého Twitteru odstranila všechny zmínky o hře, čehož si fanoušci velmi brzy všimli. Nedlouho poté studio League of Geeks oznámilo, že k nim Cara nastoupila a vydavatelská společnost Paradox Interactive, která se stará právě o Vampire: The Masquerade, její odchod potvrdila.

Můžeme potvrdit, že se Cara Ellison rozhodla opustit Hardsuit Labs a již nepracuje na Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2. Cara přinesla do projektu čerstvé nápady a spousta jejích příspěvků bude ve hře, která příští rok vyjde. Děkujeme jí za její práci na Bloodlines 2 a přejeme všechno nejlepší v budoucnu,“ řekla společnost magazínu PC Gamer.

V aktuální chvíli se spousta fanoušků ptá, jestli je s projektem všechno v pořádku. Práce Cary Ellison mohly být už dokončeny, přesto je možné, že se rozhodla odejít z nějakých vážnějších důvodů. Minimálně je zvláštní, že od projektu odešlo tolik důležitých lidí v tak krátkém čase.