To je okrajový žánr, to se nebude dobře prodávat. Pokud tohle někdo někdy řekl v případě hardcore akčních RPG titulu, tak bude muset změnit názor. Přiměje ho k tomu úspěch Elden Ringu, který se stává hitem. Za necelých šest měsíců novinka od FromSoftware prodala téměř 17 milionů kusů.

Společnost FromSoftware oznámila, že Elden Ring má na kontě 16,6 milionu prodaných kopií. Jak vidno, máme tady jejich nový hit od FromSoftware, když si vezmeme, že série Dark Souls má dohromady přibližně 27 milionů, zatímco u Sekira se uvádí 5 milionů.

Firma Bandai Namco vykázala tržby z videoher v celkové výši 40,5 miliardy jenů, což představuje zhruba 55% meziroční nárůst, přičemž za tři měsíce se prodalo 11 444 000 her.

Není divu, že v Bandai Namco investují do vývoje dalších her, i když nebylo specifikováno, o které přesně jde. S ohledem na to, plus nedostatek velkých titulů, vydavatel předpokládá celkový pokles zisku v tomto finančním roce.

Bohužel jsme se nedozvěděli žádné další detaily. Nadále tak fanoušci Elden Ringu čekají na představení možného rozšíření. Zatím si mohou přát, aby Elden Ring zvládl prodat 20 milionů během 12 měsíců.