Na konci října jsme dostali vytoužený gameplay trailer zaměřený na nový příběh Master Chiefa. Už ten dokládal, že za rok Halo Infinite výrazně prokouklo a nedá se srovnávat s podivnými texturami, divným nasvícením a ohavným obličejem Craiga. Tento posun dnes potvrzují nové gameplay záběry od zahraničních novinářů.

Vybrané zahraniční magazíny dostaly možnost si měsíc před vydáním Halo Infinite zahrát a napsat, respektive natočit své dojmy. Videa ukazují úvodní úroveň, jež se vrací k základům. Videa také odhalují, jak se Master Chief dostal na Zeta Halo, předcházel tomu boj v interiéru masivní lodi. Na lodi se hlavní hrdina pohybuje rychleji díky svému Grappleshotu.

K vidění je také otevřený svět, respektive velká mapa, která nabízí útoky na základny a spolupráci s přeživšími mariňáky podle vlastního uvážení. To zní dost podobně jako Combat Evolved, jen s tím rozdílem, že tady se můžete rozhodnout, kam půjdete. Likvidací nepřátel v základnách je vrátíte pod kontrolu USNC, zpřístupníte si bod rychlého cestování a získáte Valor. Valor poskytuje přístup k různým zbraním, vozidlům (včetně tanku Scorpion) a mariňákům.

Kromě základen se v otevřeném světě nacházející ještě další zařízení pod kontrolou nepřátel, které je třeba vyčistit tak, že zničíte zdroje energie. V některých oblastech najdete i tajné místnosti, ukrývají unikátní zbraně, například Backdraft Cindershot. Nechybí sběratelské předměty, jako jsou zvukové záznamy UNSC, brnění do multiplayeru a další věci.

Halo Infinite vyjde 8. 12. 2021 na PC, Xbox Series X/S a Xbox One. V den vydání bude hra dostupná také v předplatném Xbox Game Pass pro všechny verze a multiplayer bude zdarma pro všechny.