Během Square enix konference jsme mohli vidět gameplay z nového Shadow of The Tomb Raider. Co nového jsme se dozvěděli? Především to, že celá hra bude zabalená do úžasné grafiky, a to jsme viděli „pouze“ konzolovou verzi. Pokud byste chtěli vidět, jak vypadá verze pro PC, mrkněte na video níže, jež zveřejnila sama Nvidia.

Nový díl Tomb Raidera je oproti předchozím hrám dosti zaměřený na stealth průchod. Mohli jsme vidět vážně zajímavé způsoby zabití nepřátel. A co že pro zabíjení budete používat? Začněme s něčím klasickým. Stejně jak už u Lary známe, tak hlavní zbraní bude luk, dále tu máme nůž a cepín a novinka je provaz. Ano, slyšíte dobře, provaz. Ten budete využívat na věšení přátel ze stromů a skal. 

Tím se dostáváme k faktu, že by se mohla Lara klidně zúčastnit olympiády v gymnastice. To, co jsme v gameplayi viděli, by stačilo v klidu na první místo. Lara se bude po stromech, skalách a domech prohánět, jako by to nic nebylo. Když jsme u těch sportů, tak si s Larou i pořádně zaplaveme. Vývojáři přidali podvodní hrobky a jiné lokace, které budete moci prozkoumat.

Nevím, jak vy, ale já už se nesmírně těším na vydání. To by mělo být už 14. září tohoto roku.