Už v pátek po druhé hodině ranní se dočkáme nového traileru z očekávaného Diabla 4, který by měl odhalit datum vydání. Geoff Keighley, producent a moderátor The Game Awards, se ale bude muset zřejmě obejít bez jednoho překvapení. Na Microsoft Store se totiž předčasně objevilo datum, kdy vyjde čtvrté Diablo.

V hlubinách databáze Microsoft Store uživatel Aggiornamenti Lumi z Twitteru objevil, že Diablo 4 dorazí v červnu. Konkrétně 5. a 6. 6. 2023, v závislosti na časovém pásmu, a na disku zabere 80 GB.

Na potvrzení si budeme muset počkat. Dříve se spekulovalo spíše o prvních měsících nového roku, nejednou zazněl duben s tím, že v únoru bude spuštěna veřejná beta, do níž se hráči s předobjednávkou dostanou předčasně. Teď to spíše vypadá, že v dubnu by mohla teprve proběhnout beta. Možná došlo k internímu odložení hry.

Každopádně, marketing se má rozběhnout právě na The Game Awards 2022.

Diablo 4 je ve vývoji pro PC, Xbox Series X/S, Xbox One, PlayStation 5 a PlayStation 4. V Blizzardu titul vytvářejí jako live service; Bude dostávat pravidelně nový obsah, bude mít obchod s kosmetikou a Battle Pass. Sezóny mají být po vzoru Diabla 3.