Na včerejší odhalení spoj-tři střílečky Matcho navazujeme dalšími informacemi, tříminutovým příběhovým trailerem, který je obohacen o české titulky, a novými obrázky.

Pokud jste gameplay trailer viděli, tak ukazuje pouze základní mechanismy. V následujících měsících budou odhaleni noví nepřátelé a další schopnosti hlavního hrdiny Maxe. Dle Filipa Krauchera ze studia FiolaSoft (Filip je také zakladatel a spolumajitele INDIANa) není Matcho jen o pingování pár mimozemských brouků.

Co se příběhu týče, tak ten se odehrává přibližně 40 let před událostmi hry Blackhole. Matcho ale není prequel. Jedná se o samostatnou hru zasazenou do stejného universa. Těšit se můžete na camea od YouTuberů a na profesionální herce v hlavních rolích.

V anglickém znění se objeví například:

  • Alexander Gross (Wasteland 3, Persona 5, Sonic Boom)
  • Keith Silverstein (Overwatch, Genshin Inpact)
  • River Kanoff (Blackhole, Metro: Exodus, Dust: An Elysian Tail)
  • Marc Swint (Street Fighter V)
  • Morgan Lauré Garrett (Borderlands, Smite, Paladins, Lucky Fox)

Co se herních módů týče, tak se můžete těšit na singleplayer a multiplayer, tedy na PvP (hráči proti hráčům), PvE (hráči proti umělé inteligenci) a Endless Mode (nekonečný režim).

ZÁPLETKA

Hlavním hrdinou je Max, pětadvacetiletý muž, který strávil posledních osm let svého života v podzemních laboratořích Triagonu. Během této doby se Triagon snažil vyléčit Maxovu "nemoc" - neuvěřitelně nebezpečné výbuchy podivné energie, které jsou potenciálně smrtelné, pokud nejsou správně kontrolovány. Výzkumníci Triagonu se snažili Maxovu nemoc různými způsoby potlačit, ale bez úspěchu. Jejich jediným řešením bylo nalezení způsobu, jak energetické výbuchy přesměrovat pomocí speciální klece do určených nádob. Problém tohoto řešení spočívá v tom, že sice chrání ostatní před nechtěnou explozí, ale odkazuje Maxe být závislý na Triagonu. Bez možnosti úniku, léku nebo ukončení jeho izolace od zbytku lidstva.

Když se Max právě začal smiřovat s tím, že zůstane zavřen v podzemí po zbytek svého života, vše se náhle změní s příchodem Thomase Jetsena. Ten Maxovi oznámí, že vedoucí zařízení Triagon byl unesen podivnými, broukům podobnými tvory z vesmíru. Ještě podivnější je, že naměřená energetická stopa mimozemských brouků je zřejmě totožná s Maxovou.

Zde začíná Maxův příběh. Vydá se na cestu za záchranou vůdce Triagonu, musí najít způsob, jak se zbavit vesmírného hmyzu, a hlavně se pokusí pochopit podstatu svých jedinečných schopností. Po léta považoval podivnou energii v jeho žilách za prokletí, ale ta se nyní zdá být požehnáním, které by mohlo zachránit lidstvo před neznámou hrozbou.

HRATELNOST

Matcho je dobrodružná akční adventura s jedinečnou mechanikou spoj-tři střílečky, která se hraje jako žádná jiná FPS hra. Pohybujte se rychle, myslete rychleji, označte tři nebo více nepřátel stejné barvy, vytvořte spojení a sledujte, jak nepřátelé mizí v ohromujících explozích. Řetězte další spojení mezi sebou a vytvářejte komba vedoucí k vyššímu skóre. Využijte rozsáhlý vestavěný parkourový systém, díky němuž můžete běhat po stěně, používat dvojitý skok, energetický hák, vznášet se a vymrštit se libovolným směrem. Rozšiřte své pohybové možnosti kombinováním všech schopností dohromady, abyste provedli velkolepé řetězce komb a ukázali těm protivným broukům, kdo je tady pánem!

KLÍČOVÉ VLASTNOSTI

  • Intenzivní a chytré taktické boje postavené na konceptu match-3 střílečky.
  • Oslnivá grafika poháněná Unreal Engine.
  • Nelineární, humorem nabitý děj s několika konci.
  • Rozsáhlý vestavěný parkourový systém, který vám umožní běhat po stěně, využít dvojitý skok, vznášet se a vymrštit se jakýmkoli směrem.
  • Moderní pojetí chytrého designu hádanek a plošinovkových výzev.
  • Velkolepé kombo řetězce, které můžete naplánovat, pak provést a užít si je.
  • Obsazení barvitými postavami s plnohodnotným anglickým a českým dabingem.
  • Nastavení přístupnosti pro barvoslepé a vlastní možnosti obtížnosti.

Matcho vyjde na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. FiolaSoft se snaží dokončit hru před koncem letošního roku, ale je dost pravděpodobné, že bude odložena na začátek roku 2023. Tvůrci chtějí vydat všechny verze najednou.