V rámci známého studia Obsidian Entertainment, které vytvořilo rozsáhlé hry The Outer Worlds, Pillars of Eterniny nebo Fallout: New Vegas, vznikl malý tým, který se postaral o další úspěch firmy. Grounded, nevšední mravenčí survival dobrodružství, je natolik úspěšné, že ještě před vydáním plné verze přichází potvrzení animovaného seriálu.

Pro fanoušky hry je důležité, že se seriál odehrává ve stejném universu. Navíc příběh napíše Brent Friedman, scenárista animovaného sci-fi seriálu Star Wars: Klonové války (Star Wars: Clone Wars), a společnosti Obsidian a Microsoftu spolupracují s Waterproof Studios/SC Productions, Kinetic Media a Bardel Entertainment, takže by sami tvůrci měli pohlídat výslednou kvalitu. O režii se postará Brien Goodrich, měl na starost vedení vývoje Halo 4 a Halo 5.

Hra inspirována hity jako Život brouka a Miláčku, zmenšil jsem děti sleduje čtyři teenagery v 90. letech, kteří mají před střední velké plány. Omylem jsou však zmenšeny na velikost mravenců a musí přežít na dvorku, který je plný obrovských dravců, včetně pavouků.

V současné době není jasné, zda seriál bude adaptací, nebo bude sledovat jinou skupinu postav. Kromě přežití teenagerů se má seriál zaměřit na korporátní spiknutí, které ohrožuje celé město.

Grounded je od léta 2020 dostupný v předběžném přístupu pro poslední dvě generace konzolí Xbox a PC. Plná verze vyjde v září tohoto roku. Kdy se dočkáme seriálu, to v současné době nevíme. Kromě Microsoftu se ale do tohoto světa více zakousne Sony, fanoušci se mohou těšit na adaptace her The Last of Us, God of War, Horizon Zero Dawn, Twisted Metal, Gran Turismo a Ghost of Tsushima.