Společnost Electronic Arts v rámci svého indie programu EA Origins vydala výbušnou střílečku Rocket Arena od studia Final Strike Games. Hra nabízí výbušnou akci 3 na 3 s deseti různými hrdiny a jde o první hru s podporou cross-play od tohoto amerického vydavatele.

Rocket Arena je dostupná na PC (přes Origin a Steam), PlayStation 4 a Xbox One. Zaplatíte za ní 29,99 euro na PC, respektive 779 Kč na PS Store a 799 Kč na Xbox Store - pokud máte předplatné EA Access, tak dostanete malou slevu.

„Rakety vládnou všemu ve hře Rocket Arena, výbušné střílečce 3 na 3, v níž nikdy nevypadnete z akce. Mistrovsky zvládněte jedinečné rakety a schopnosti svého hrdiny, ovládněte arénu a staňte se šampiony! Přizpůsobujte svou strategii s neustále rostoucí nabídkou rozličných hrdinů s osobitými schopnostmi. Objevte nové strategie a taktiky na základě složení svého týmu, prozkoumejte širokou nabídku dynamických map a zjistěte, co vše nabízí herní systém zaměřený na rakety. Jste připraveni vyletět do oblak?“ představuje tisková zpráva tuhle novinku.

Ve hře najdete 10 odlišných hrdinů s raketovým pohonem, kteří mají charakteristické povahové rysy, minulost a vzájemnou rivalitu. Zajímavé je, že v Rocket Arena nemůžete zemřít. I když to moc schytáte a budete se poroučet z arény, neznamená to pro vás konec akce. Osedláte totiž raketu, zmapujete terén a vrátíte se zpět do boje.

Své hrdiny budete postupně rozvíjet. Prý neexistují žádné hranice a za každou hru získáte zkušenosti k odemykání součástí raket a totemů a výbavy, abyste mohli upravit jejich vzhled. Během hraní si odemknete i artefakty – jejich kombinací, sladěním a vylepšováním zaručíte svým hrdinům atraktivní bonusy ke statistikám a zajímavé efekty.

Přečtěte si také: V Superhot: Mind Control Delete si musíte promyslet každý pohyb

Vývojáři lákají na nové strategické hloubky a výšky. Rakety se snadno používají, ale jejich opravdové zvládnutí je náročné. „Naučte se, jak změnit průběh boje správným uhýbáním, předměřováním cílů a dobře načasovaným používáním předmětů a vybavení, jako jsou raketové magnety, samoodpalovací miny a rychlostní bonusy. Splyňte se svou raketou a ovládněte arénu.“

Při tom všem prozkoumáte nový svět. Jmenuje se Creater a je plný exotických míst od tropických ruin Gemstone Jungle po moderní utopické Boom City. Na každé mapě najdete plno skrytých vychytávek, pastí a neobjevených míst. S pomocí raket můžete skákat, šplhat a prozkoumávat okolní prostředí.

Pokud si na začátek moc nevěříte, můžete se rozehřát proti rocketbotům a otestovat hru a připravit si různá komba. Až poté můžete vstoupit do režimu Knockout v akci 3 na 3, střílet góly v Rocketballu, kontrolovat zóny v Mega Rocket anebo se vydat za zlatým pokladem v Treasure Hunt. Pochopitelně nemohou chybět ani hodnocené hry.

První sezóna v Rocket Arena začne 28. 7., pouhé dva týdny po spuštění hry a přidá nové hrdiny, 10 nových playlistů, PvE režim a hodnocené denní a týdenní výzvy.