V Epic Games se chystají na další životní etapu battle royale hitu Fortnite. Po nejrůznějších koncertech ve hře a netradičních crossoverech se má tentokrát z Fortnite stát Roblox, postarat se o to má editor moderního Unreal Enginu 5.

Vytváření obsahu do Fortnite prostřednictvím editoru Unreal Enginu 5 bude možné ještě v letošním roce. V Epicu si dali za úkol umožnit zájemcům vytvářet velmi kvalitní herní obsah, který budou moci prodávat, aniž by s Epicem uzavřeli smlouvu.

Podle slov generálního ředitele Epicu chtějí ve Fortnite vytvořit tržiště podobné Steamu nebo App Storu. Svůj záměr Tim Sweeney ale nejvíce přirovnal k Robloxu, právě z něho se stala obrovská platforma, kolem níž vznikají samostatná vývojová studia tvořící placený obsah pro hráče. A právě to se má postupně stát u Fortnite.

Podle dat Epicu přibližně polovinu času tráví hráči Fortnite hraním obsahu jiných uživatelů. Popularita komunitou vytvořeného obsahu postupně roste a v Epic Games z něho chtějí udělat plnohodnotnější zážitek skrz editor a možnost zpeněžit vlastní obsah ve Fortnite skrz editor Unreal Enginu 5.