Absence na letošních akcích E3 a Gamescom má být fanouškům PlayStationu bohatě vynahrazena tento čtvrtek. Na PlayStation Showcase má Sony odkrýt karty a ukázat tituly, které vyjdou do konce letošního roku a v roce následujícím.

Podle Davida Jaffeho, bývalého tvůrce God of War a Twisted Metal, má Sony chystat velké překvapení. Nějaký nový titul, který všem vyrazí dech.

„Tady je zbytečný tweet, ale když to neřeknu, tak vybouchnu!!! Slyšel jsem o nové PlayStation hře. Netuším, kdy bude představena (možná příští týden, možná ne), ale vím, že až se tak stane, hráči se blázní!“

Tweet Jaffeho poukazuje na návrat nějaké slavné značky, nový titul by pravděpodobně nevyvolal reakce, které kreativní ředitel prvního a druhého God of War zmiňuje. V historii PlayStationu najdeme spoustu značek, které upadly v zapomnění a zasloužily by si návrat, ať už je to Resistance, Legend of Dragoon, Silent Hill, Metal Gear... Jak se ovšem zdá, Jaff má na mysli nějakou tajnou bombu. Napadá vás něco?

Při přemýšlení se podívejte na upoutávku pro PlayStation Showcase (úplně nahoře). Komunita se snaží rozluštit, co se skrývá za geometrickými tvary. Mezitím se objevují spekulace o návratu inFamous od studia Sucker Punch a herečka Ella Balinska na Instagramu poukázala na tajemné Forspoken od Square Enix.

Zvěsti o novém inFamous podporují rok staré informace vztahující se na obnovení oficiální internetové stránky infamousthegame.com, která byla koncem června tohoto roku znovu aktualizována, a hledání nových vývojářů pro práci na akční adventuře.

A aby toho nebylo málo, tak David Jaffe ve svém dalším videu tvrdí, že nové God of War bude mnohem větší než poslední díl z roku 2018. Přátelé ze studia Sony Santa Monica mu měli prozradit herní dobu přibližně 40 hodin. Pokud by šlo čistě o příběh, tak je to solidní porce, když si vezmeme, že příběh God of War měl zhruba 20 hodin.

Právě nové God of War, kterému se přezdívá God of War: Ragnarok, na PlayStation Showcase všichni očekávají, stejně tak Horizon Forbidden West, Gran Turismo 7 a remaster Alana Wakea. My budeme u toho a vy můžete být u toho s námi skrz česky komentovaný stream. Nezapomeňte: čtvrtek 9. 9. od 22:00.