Zack Nelson z YouTube kanálu JerryRigEverything se dlouhodobě baví ničením věcí, aby demonstroval jejich odolnost. Tentokrát si vzal na paškál Steam Deck. Na handheld od Valve se stojí virtuální fronty a těm, kteří čekají na svůj vytoužený kus, může při sledování videa ukápnout slza. Uvidí totiž, jak Nelson ničí Steam Deck.

Po představení Steam Decku a jeho balení začíná standardní test proti poškrábání obrazovky. Nelson používá trsátka kalibrovaná podle Mohsovy stupnice tvrdosti. Překvapilo ho, že displej nejvyššího modelu Steam Decku za 650 dolarů je náchylnější k poškrábání než většina ostatních zařízení. Přitom je na displeji antireflexní vrstva.

Na řadu přichází nůž při demonstraci odolnosti tlačítek a šasi handheldu. Čepel nože pochopitelně plast poškrábala. Co potěší, tak jsou tlačítka. Označení (A, B, X a Y) na nich není jen povrchový otisk, takže nedojde k tomu, že byste je normálním používáním snadno/rychle seškrábali.

Pak přišel oblíbený test plamenem ze zapalovače. Při něm zasažená část obrazovky zčernala. Po ochlazení se ale vrátila do běžného stavu, což je u IPS displejů běžné, ale přesto takový test udivuje.

A na závěr ohybový test pro posouzení celkové strukturální integrity zařízení. Dobrá zpráva, Steam Deck to přežil, Nelson ho nedokázal trvale ohnout, natož ho zlomit.