Pokračování série Yakuza s podtitulem Like a Dragon vyšlo na začátku letošního roku v Japonsku. Na západě se hry s anglickým dabingem dočkáme v listopadu letošního roku. Hra bude dostupná ve verzích pro PS4, Xbox One a PC. V den vydání Xboxu Series X má Yakuza: Like a Dragon obdržet bezplatné vylepšení, zatímco na PlayStationu 5 bude později. Tohle je zajímavá situace, když si vezmeme, že donedávna byla série Yakuza spojena zejména s konzolí od Sony.

Pokud by vás zajímalo přesnější datum vydání, tak Microsoft Store uvádí 12. 11. 2020. U Xbox verze byla potvrzena podpora programu Smart Delivery, který zajistí bezplatné vylepšení Xbox One verze pro novou generaci zelené konzole. Bezplatná aktualizace je v plánu také pro PS5 verzi.

V Yakuza: Like a Dragon obsáhne japonský i anglický dabing. V případě toho druhého jsme se dozvěděli jména dabérů. Sega na anglickém dabingu nešetřila, fanoušci Star Treku mohou mít radost z George Takeie (kapitán Sulu) a slyšet jste ho mohli také v různých hrách, například The Division 2, Dead or Alive 6, Shenmue III, Code Vein, Fallout 76, SoulCalibur VI nebo Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds.

  • Kaiji Tang jako Ichiban Kasuga (hlavní hrdina)
  • George Takei jako Masumi Arakawa
  • Andrew Morgado jako Koichi Adachi
  • Greg Chun jako Yu Nanba
  • Elizabeth Maxwell jako Saeko Mukoda
Přečtěte si také: Představuje se nám nová éra série Yakuza

Co se samotné hry týče, tak Yakuza: Like a Dragon posouvá známou sérii novým směrem a místo akčního bojového stylu nabídne RPG souboje založené na tazích. Také se mění lokalita, z oblasti Kamurocho se přesuneme do Jokohamy a největší změnu představuje hlavní hrdina. Vůbec poprvé se Yakuza nesoustředí na Kazura Kiryu, ale na Kasuga Ichibana.