Minulý týden v rámci Nintendo Direct proběhla i novinka v podobě oznámení vydání hry Xenoblade Chronicles 3. Pro fanoušky této série určitě příjemné překvapení, které vyjde už letos v září. Pro web Nintendo.com detailněji představil pokračování Xenoblade Chronicles výkonný ředitel studia Monolith Soft Tetsuya Takahashi.

„Ahoj všichni, tady Tetsuya Takahashi z MONOLITHSOFT.

Něco málo přes čtyři roky od vydání Xenoblade Chronicles 2  a jeden a půl roku od vydání Xenoblade Chronicles: Definitive Edition vám nyní přinášíme novinky týkající se nejnovější hry z dílny MONOLITHSOFT, Xenoblade Chronicles 3. Jak název napovídá, jedná se o třetí díl ze série Xenoblade Chronicles. V současné době provádíme poslední úpravy, abychom zajistili, že vytvoříme nejlepší možnou hru na základě všeho, co jsme se naučili z minulých vydání v sérii.

Klíčový vizuál obsahuje zlomený meč Mechonis a tělo Urayanského Titána se zejícím zraněním. Představuji si, že každý, kdo viděl trailer, byl závěrečnou scénou docela překvapen. V čem spočívá tato vizuální nápověda? To zatím nemohu prozradit. Mohu vám říci, že tento vizuál byl vytvořen před poměrně dlouhou dobou. Přesněji řečeno, přišli jsme s tím někdy mezi koncem vývoje Xenoblade Chronicles a začátkem vývoje Xenoblade Chronicles 2. Není to tedy něco, co jsme do série nedávno přidali.

Věříme, že se hra bude líbit jak těm, kteří hráli Xenoblade Chronicles nebo Xenoblade Chronicles 2, tak i těm, kteří budou hrát Xenoblade Chronicles poprvé.“

„Postavy navrhl Masatsugu Saito, který také navrhl postavy pro Xenoblade Chronicles 2. I když je v tuto chvíli nemůžeme prozradit, vytvořil Koichi Mugitani některé z klíčových uměleckých děl hry. Jak můžete vidět, zaměstnanci, kteří jsou obeznámeni se sérií Xenoblade Chronicles, se opět sešli, aby vytvořili tuto hru.

O herní hudbu se také postarali umělci, kteří do série přispěli v minulosti. Hudbu pro Xenoblade Chronicles 3 složili Yasunori Mitsuda, Manami Kiyota, ACE (TOMOri Kudo, CHiCO), Kenji Hiramatsu a Mariam Abounnasr.

Hudba v této hře si zachovává jedinečný nádech Xenoblade Chronicles a zároveň přijímá novou výzvu, a to v podobě integrace melodie na flétnu jako motiv. Flétna je vlastně jedním z klíčových témat této hry. V upoutávce je skryta celá řada dalších prvků a témat a v budoucnu budeme postupně odhalovat další podrobnosti.

Xenoblade Chronicles 3 je nové dobrodružství spojující světy Xenoblade Chronicles a Xenoblade Chronicles 2, aby hráče zavedlo do budoucnosti. I když do vydání zbývá ještě nějaký čas, doufám, že se máte na co těšit.“

Pokud jste dosud nehráli Xenoblade Chronicles 2, tak na eShopu Nintenda je právě tenhle titul ve slevě za 999 korun nebo 40 euro. Sleva platí do 20. 2. 2022. Těšíte se na Xenoblade Chronicles 3?