Od podzimu minulého roku si hráči po celém světě všímají jedné věci. V internetových obchodech je mnohem snazší koupit Xbox Series X než PlayStation 5 a ještě snazší je koupit levnější a méně výkonný Xbox Series S bez Blu-ray mechaniky. V té době se říkalo, že je to z důvodu menšího zájmu o konzole Xbox. Nyní na světlo světa vyplavala jedna zajímavá neoficiální informace.

Podle té společnost Microsoft loni uzavřela dohodu, která jí zajistila přednostní přístup k důležitým a nedostatkovým komponentům, zejména k čipům. Díky tomu mohl Microsoft vyrobit více kusů konzolí Xbox Series X a Xbox Series S, což mělo být patrné zejména na podzim loňského roku.

„Někdy v dubnu [loňského roku, poz. redakce] jsem dostal soukromou zprávu, že Microsoft bude mít na podzim k dispozici spoustu konzolí. A to se nakonec stalo, že? Společnost Microsoft zaplatila za přednostní dodání čipů v továrnách, a proto jsme viděli a stále vidíme mnohem více kusů nových Xboxů...“ říká Nick Baker, známý insider a spoluzakladatel XboxEra, jenž tuto investici považuje za velmi moudrou.

Pokud je to pravda, tak Microsoft to měl skvěle načasované. Na podzim a v posledních měsících minulého roku totiž vydal hry jako Forza Horizon 5 a Halo Infinite. Plus mohl přes reklamu více tlačit předplatné Xbox Game Pass.

JEŠTĚ RYCHLEJŠÍ NÁVRAT DO HER

Společnost Microsoft se zase zaměřila na vývoj nových technologií, které zlepšují hraní na nové generaci konzolí Xbox. Po funkci Quick Resume, díky níž můžete okamžitě pokračovat ve hře, přináší Microsoft plynulý přechod z televizního kanálu na Xbox – stačí jednou kliknout na tlačítko Xboxu umístěná na ovladači. Signál se přepne automaticky a hráči nebudou nuceni hledat dálkový ovladač od TV.

Dříve byla tato funkce dostupná pro vybrané členy programu Xbox Insiders.