Březen 2022 si budou v Microsoftu dobře pamatovat. Jde totiž o nejlepší březen ve Spojených státech amerických v celé historii značky Xbox, a to jak z hlediska prodaných kusů, tak z hlediska prodejů v dolarech.

Prodejní rekord na kusy měl Xbox naposledy v březnu 2011, zatímco v dolarech to bylo v březnu 2014. Nyní se o to pochopitelně postarala nová generace konzolí, Xbox Series X/S je nejprodávanější konzolovou platformu v březnu 2022 i prvního čtvrtletí v dolarech v USA, zatímco Switch vede březen i první tři měsíce roku v prodeji na kusy.

Xboxu Series X/S se daří i mimo domovský kontinent, v Evropě měly konzole v únoru poprvé vyšší prodeje než konkurenční PS5 od Sony a v březnu byl nový Xbox nejprodávanější konzolí ve Velké Británii.

O Xbox Series X/S je tedy velký zájem, to ale platí také o PlayStationu 5. Konzole od Microsoftu a Sony nadále trpí nedostatkem kusů, poptávka výrazně převyšuje nabídku, i když Microsoftu se od konce loňského roku daří vyrábět více kusů. Proslýchá se, že si společnost zaplatila za to, aby měla přednostně čipy pro Xbox Series X/S.

Když jsme u tohoto tématu, tak minulý týden se stala jedna zajímavost. Generální ředitel marketingu Aaron Greenberg z Microsoftu podpořil odhady prodejů Xboxu Series X/S, které přinesl server VGChartz. Greenberg na svém Twitteru sdílel příspěvek, že Xbox Series X/S za 17 měsíců prodal 13,87 milionu kusů a poděkoval hráčům za podporu.

Nadále jsou to ale neoficiální čísla, protože Microsoft je oficiálně nekomentoval, už od dob Xboxu One firma neinformuje o prodejích svých konzolí. Pokud je ale 13,87 milionu alespoň z části pravda, tak nová generace výrazně převyšuje Xbox 360. Ten měl ve stejné fázi životního cyklu prodáno 9,38 milionu a celkem se ho prodalo 84 milionů. Tím se stal nejprodávanější konzolí Microsoftu.

Abychom měli březen kompletní, tak nejprodávanější hrou za březen v USA je Elden Ring, stejně jako v únoru. Následuje Gran Turismo 7, Kirby and the Forgotten Land (nezapočítány digitálky), MLB: The Show 22 a Horizon: Forbidden West.