Microsoft se toho nebál, jako první odhalil novou generaci konzole, a to včetně jejího vzhledu. K tomu přidal základní informace a poté i detailní specifika a odprezentoval i hry. Stále ale čekáme na potvrzení druhé verze, o které se řadu měsíců spekuluje. Xbox Series S s kódovým označením Lockhart by měl být odhalen v následujících týdnech.

Jako důkaz slouží fotografie nového Xbox ovladače pojmenovaného Xbox Robot White. Ten má bílou barvu a v manuálu se píše, že je kompatibilní s Xbox Series X/S, Xbox One, Windows 10, Android a iOS. Pravost fotografií potvrdil magazín The Verge, který poté přinesl další důkazy. Na fotkách vidíme, že Robot White je doplněn hybridním D-padem, texturou rukojeti a tlačítkem Share.

Podle všeho má Xbox Series S být méně výkonnou verzí nové generace Xbox konzole. Využívat má 7,5 GB operační paměti a asi 4 teraflopy výkonu. Procesor má být stejný jako u Xbox Series X, u něhož výkon dosahuje 12,155 teraflopů.

Přečtěte si také: Xbox Series X se teď prodává pod 10 tisíc korun

Nedávné zprávy naznačují, že by k oznámení mělo dojít v průběhu tohoto měsíce. Xbox Series S bude pravděpodobně vydán koncem letošního roku současně s Xbox Series X. Je dost možné, že bude více využívat xCloud, aby spustil nejnovější hry v lepší kvalitě, protože Xbox One X má 6 teraflopů, ovšem postrádá SSD disk.