V dotazníku od Microsoftu pro uživatele nové generace konzolí se objevila i otázka, jestli by u jejich ovladačů ocenili podobné funkce, jako nabízí PlayStation se svým DualSense ovladačem.

Přečtěte si také: Microsoft žádá AMD o pomoc s nedostatkem Xbox Series X/S

Obě velké firmy na konzolovém trhu vydaly novou generaci jejich produktů ke konci minulého roku. Xbox Series X i PlayStation 5 přinesly výrazné zvýšení výkonu, ale PS5 měla přece jen něco navíc. Ovladač DualSense umožnil děj i „ucítit“ díky nové vibrační technologii, která dokáže vibrovat jednotlivými částmi ovladače zvlášť a jinak, podívejte se na více informací o tom, jak funguje.

Ve formuláři pro vlastníky nových zařízení se objevila otázka: „Jsem si vědom funkcí ovladačů PlayStation 5, které bych rád viděl u ovladače tohoto zařízení“. To může naznačovat, že Xbox bude mít zájem „vypůjčit“ si technologii haptické odezvy z PS5. Chtějí ale ještě vědět, jak moc velký je zájem o tuto novou funkci, která, jak to tak vypadá, posune zážitek ze hry zase o něco dál. Připomeňme si také, že další novou funkcí ovladače PlayStation 5 jsou i adaptivní spouště, které vytváří odpor v závislosti na hře.