Xbox od konzole Xbox 360 poprvé představil vlastní bezdrátová sluchátka Xbox Wireless Headset. Oproti headsetu Xbox One Stereo se vylepšilo snad všechno. Nový headset propojíte pomocí Bluetooth kromě nové generace konzolí Xbox Series X/S i s Xbox One, počítačem nebo mobilem/tabletem.

Funkce, která stojí za zmínění, je regulace hlasitosti pomocí kolečka na boku sluchátek; podobně jako u Microsoft Surface Headphones.

Přečtěte si také: DiRT 5, Pillars of Eternity 2, Elite Dangerous a další hry budou v Xbox Game Passu

Sluchátka budou podporovat technologie prostorového zvuku, jako je Windows Sonic nebo Dolby Atmos. Designově se snaží držet s novými konzolemi Xbox Series X/S. Sluchátka jsou postavena na lehkém rámu a nošení by vám na uších dále měly zpříjemňovat velké kožené potahy.

Na jedno nabití USB-C kabelem headset vydrží asi 15 hodin, samotné dobíjení pak na plnou baterii zabere 3 hodiny. Pokud ale potřebujete dobíjet rychle, za 30 minut dostanete kolem čtyř hodin výdrže.

Microsoft také pracoval na kvalitě mikrofonu, ten bude nově umět lépe potlačovat zvuky z pozadí. Navíc bude možné sluchátka připojit k mobilu i konzoli najednou, a tak můžete společně se zvuky hry volat s přáteli přes aplikaci v mobilu.

Do obchodů sluchátka Xbox Wireless Headset zamíří 16. 3. s cenou 99 dolarů. Doporučená cena pro české obchody je 2599 Kč.