Nová generace konzolí od Microsoftu a Sony vstoupila do druhého roku svého života a podle insidera v případě hardwaru se zeleným logem půjde o nepřehlédnutelný rok. Pro Xbox má vyjít více než 30 exkluzivních titulů, které vytvoří jak studia pod hlavičkou Xbox Game Studios, tak i jiné týmy.

Pokud má YouTuber Colteastwooda pravdu, tak nás v nadcházejících měsících čeká smršť oznámení. Zatím víme o Starfield, S.T.A.L.K.E.R. 2, The Anacrusis nebo hororu Scorn. Co bude dál? To ukážou další měsíce.

Těšit se mohou také majitelé konzolí PlayStation. Generální ředitel Sony Interactive Entertainment na CES 2022 potvrdil, že na exkluzivních hrách pro PS5 a PS4 pracuje 17 týmů, včetně Naughty Dog, Guerrilla Games, Sucker Punch, Insomniac Games nebo Santa Monica Studio.

Předpokládá se, že v každém studiu současně vznikají minimálně dva tituly. Ostatně, Neil Druckmann potvrdil, že v Naughty Dog připravují několik projektů. Spekulovalo se o multiplayerovém režimu Frakcí pro The Last of Us Part 2, The Last of Us 2: Director's Cut, remaku The Last of Us, novém Uncharted nebo nové značce.