Společnost Microsoft představila bezplatné hry na květen v rámci Xbox Games With Gold. Předplatitelé Xbox Live Gold si budou moci v dalším měsíci obohatit svou digitální knihovničku o čtyři tituly.

První je Armello (od 1. do 31. 5.), strategická desková pohádka s temnou atmosférou. Každý zápas kombinuje taktickou karetní hru, strategii a RPG prvky. Při hledání trůnu musíte využít lest, kouzla a strategické uvažování.

Přečtěte si také: Na konzolích Xbox už není nutné předplatné pro hraní bezplatných online her

Dungeons 3 (od 16. 5. do 15. 6.) nabídne velení nad armádou zla v čele s orky, sekuby a zombíky. S těmito a dalšími stvořeními budete ničit zemi a likvidovat vše, na co při svém tažení narazíte.

V kostičkovém dobrodružství Lego Batman (od 1. do 15. 5.) se stanete ochráncem Gotham City. V roli Batmana a Robina je vaším úkolem zastavit známé zločince. Mezi ně patří Joker, Penguin, Scarecrow a další. Při tom si užijete humorné scénky.

V Tropicu 4 (od 16. do 31. 5.) se zase stanete prezidentem malého tropického ostrova a je pouze na vás, zda z něj uděláte ráj pro turisty nebo obávaného nepřítele světa.

První dvě hry jsou určeny pro Xbox One a Xbox Series X|S, zatímco Lego Batman a Tropico 4 si zahrajete i na Xboxu 360.

Microsoft nadále rozšiřuje katalog Xbox Game Passu. Služba přivítá novinky od Electronic Arts a Square Enix. V den vydání se můžete těšit na akční vybíjenou Knockout City (21. 5.) a Dragon Quest Builders 2 (4. 5.).

Knockout City bude dostupné v rámci Xbox Game Pass Ultimate a EA Play pro Xbox One a Xbox Series X|S. Dragon Quest Builders 2 se odemkne pro Xbox Series X|S, Xbox One, PC a chytré telefony (cloud).