I přes veškeré potíže a nepříjemnosti, které s sebou přináší stále probíhající pandemie koronaviru, Microsoft nijak nezahálí a sype jednu novou informaci za druhou. Ta první se přímo pojí na právě zmiňovanou pandemii, jelikož můžeme od Microsoftu očekávat řadu speciálních online akcí, které budou zaměřeny na hraní, cloud a Windows.

Akce, která tohle všechno odstartuje, se bude věnovat práci a Microsoft 365, očekávat ji můžete již 4. 2. Na prezentace týkající se zbylých témat, jako je hraní či cloud, se můžeme těšit v následujících měsících. I přesto, že se Microsoft vydává touto digitální cestou, neznamená to, že se nedočkáme jejich výstupu na akcích jako je Ignite či Build.

Otázkou je, čeho by se mohla nadcházející akce ohledně hraní a cloudu vlastně týkat. Je jasné, že Microsoft má na letošní rok s hrami opravdu velké plány, o čemž dost vypovídá jejich akvizice společnosti ZeniMax Media, která se pomalu blíží ke schválení. V poslední době se ale hodně zaměřují na Xbox Game Pass a hraní přes cloudové uložiště. Dalo by se tedy očekávat, že se podělí o své plány ohledně služby xCloud a možnostech do budoucna.

ZeniMax Media tedy brzy oficiálně přejdou pod Microsoft. Podle všeho to ale vypadá, že tento velikán brzy schramstne další velké studio či vydavatele, který by měl ještě letos vydat AAA hru. Není žádným tajemství, že Microsoft neustále pokukuje po studiích, která by si mohl přidat do své sbírky. Navíc hlava Xboxu, Phil Spencer, dokonce oznámil, že mají v rukávu nějaká velká oznámení, která by se k nám měla dostat v následujících měsících.

Spekulace o tom, že Microsoft odkoupí další studio, poletují po internetu už delší dobu. Jako poslední se k tomuto tématu vyjádřil známý YouTuber ACG, který v průběhu podcastu Defining Duke řekl, že Microsoft je uprostřed získání nového studia, které letos vydá velký AAA titul. Pokud by to byla pravda a Microsoft by studio získal, hra by se mohla dočkat časové exkluzivity pro Xbox Series X.

„Důvodem, proč je [hra] exkluzivní, je to, že Microsoft je uprostřed jejich nákupu a poté bude v jejich stáji,řekl ACG v průběhu podcastu. „Rozhodně nebudu [prozrazovat] žádné podrobnosti. Mám přátele, kteří tam pracují.“

Přečtěte si také: Xbox Game Pass hlásí 18 milionů předplatitelů

V průběhu února/februára Xbox Game Pass obohatí jak větší AAA tituly, tak také menší indie záležitosti. Jak už tomu u Game Passu bývá zvykem, na své si přijde téměř každý. Pokud máte rádi budovatelské strategie a prehistorická stvoření, jistě vás potěší Jurassic World Evolution. Pro fanoušky série Wolfenstein dorazí nejnovější díl s podtitulem Youngblood, který nabízí kooperační mód, takže si ho můžete zahrát se svým kamarádem.

Pokud byste radši něco klidnějšího, můžete nasednout na záda svého opeřeného přítele a pustit se do vzdušných soubojů a prozkoumávání v The Falconeer. A případě, že už vás omrzelo hraní Among Us, můžete zkusit Project Winter, kde se až v osmi hráčích pokusíte přežít v nebezpečné divočině, ale pozor na to, komu se rozhodnete věřit.

  • Ghost of a Tale - na PC od 4. 2.
  • Project Winter - na PC, konzolích a Androidu od 4. 2.
  • The Falconeer - na PC, konzolích a Androidu od 4. 2.
  • Final Fantasy XII The Zodiac Age - na PC a konzolích od 11. 2.
  • Jurassic World Evolution - na konzolích a Androidu od 11. 2.
  • Stealth Inc. 2: A Game of Clones - na konzolích a Androidu od 11. 2.
  • Wolfenstein: Youngblood - na Androidu od 11. 2.

V průběhu tohoto měsíce také nějaké hry Xbox Game Pass opustí, takže pokud jste si chtěli zahrát De Blob, Ninja Gaiden II či World of Horror, tak máte čas pouze do 15. února/februára. Zatímco u Shadows of the Damned máte o jeden den navíc, jelikož hra zmizí 16. 2.