Po příšerné prezentaci Xboxu One se Microsoft zvedl, přišel s nejvýkonnější konzolí na světě, koupil mnoho zkušených studií a rozjel videoherní předplatné Game Pass po vzoru Netflixu. To dokázalo k hraní přitáhnout nejen zapálené hráče, ale také ty, kteří si zahrají nějakou hru jednou za čas. A právě na tuhle skupinu americký gigant cílí se svým dalším projektem.

Už nějakou dobu víme, že Microsoft pracuje na zařízení určeném výhradně pro streamování her, které je součástí programu Xbox Everywhere – poselství jehož cílem je umožnit hraní her na jakémkoli zařízení a kdekoli. Podle neoficiálních informací by dříve zmiňovaný set-top box měl vyjít během následujících 12 měsíců.

Zařízení připojíte k televizi a přes cloud si budete užívat hraní her, aniž byste museli mít konzoli Xbox nebo počítač. Novinář Jeff Grubb z VentureBeat tvrdí, že gadget se bude podobat stylu Amazon Fire Stick (de facto flashka s ovladačem) a bude sloužit nejen pro hraní her, ale také pro sledování seriálů a filmů ze streamovacích služeb.

Grubb nezapomněl připomenout, že Microsoft pracuje také na speciální aplikaci pro televizory Samsung. Ta umožní hraní přes cloud bez nutnosti kupovat si tento set-top box. Aplikace by také měla být dostupná do roka.

Grubba doplnil Tom Warren z The Verge. Dle něj hodlá Microsoft umožnit uživatelům hrát zakoupené a vlastněné tituly prostřednictvím cloudu. Prý nebude potřeba Game Pass Ultimate, ale pochopitelně předplatné s rozsáhlou knihovnou různorodých her bude hlavním lákadlem.

Možná se více dozvíme na tiskové konferenci Microsoftu s Bethesdou, která se uskuteční 12. 6. od 19:00 našeho času. Případně potom v srpnu na Gamescomu.