Microsoft s Bethesdou se předvedl. Máme za sebou s největší pravděpodobností nejlepší prezentaci v rámci Summer Game Festu. Na PC a Xbox během následujících 12 měsíců dorazí spousta zajímavých her. Podívejte se:

BĚHEM 12 MĚSÍCŮ PRO XBOX A PC VYJDE:

GROUNDED

Dobrodružství na zahradě dostane nový prostor pro více prozkoumávání a konečně se také dočkáme plné verze. Grounded momentálně hraje přes 10 milionů lidí, ale až v září se dočkáme celistvého příběhu, nových zbraní, nebezpečného hmyzu a kompletně dostupné zahrady.

Titul vyjde na Xbox One, Xbox Series X|S, Windows 10/11 a Steam. K dispozici bude také v Game Pass.

HOLLOW KNIGHT: SILKSONG

Spousta fanoušků své čekání nevzdala a třech letech je to tady! Hollow Knight se dočkal dlouho očekávaného pokračování, který nese přídomek Silksong. Vydejte se na cestu do nového království s Hornet, princeznou ochránkyni. Objevujte zcela nové prostředí, procházejte korálové lesy, děsivé jeskyně a vystoupejte do zářivé citadely na vrcholu světa. Hru si budete moci v době vydání zahrát i v Xbox Game Passu.

MICROSOFT FLIGHT SIMULATOR

Asobo Studio prozradilo, co chystá pro Microsoft Flight Simulator do konce letošního roku. V listopadu dorazí významná aktualizace 40th anniversary. Dnes je v rámci bezplatné aktualizace poněkud nečekaně dostupný Pelican z Halo Infinite.

40th anniversary update je popisován jako komplexní oslava série. Chce vzdát hold minulosti série a přinést do hry nové typy letadel. Na řadu se dostanou i vrtulníky a kluzáky.

Historická letadla

  • Wright Flyer
  • Ryan NYP ("Spirit of St. Louis")
  • Douglas DC-3
  • De Havilland Canada DHC-2-Beaver

Vrtulníky

  • Bell-407
  • Guimbal Cabri G2

Kluzáky

  • DG Flugzeugbau LG8-18
  • DG Flugzeugbau DG1001E neo
  • Airbus A310

WO LONG: FALLEN DYNASTY

Team Ninja představil nový projekt. Producenti Fumihiko Yasuda (Nioh) a Masaaki Yamagiwa (Bloodborne) se pochlubili akcí Wo Long: Fallen Dynasty. Jde o temnou akční fantasy odehrávající se v období čínských Tří říší, kde existují démoni, s nimiž bude bojovat bezejmenný voják pomocí čínského bojového umění.

Wo Long: Fallen Dynasty vyjde na začátku roku 2023 a bude v Game Passu.

ARA: HISTORY UNTOLD

Tvůrci strategie Ashes of the Singularity přišli s novým titulem – Ara: History Untrold. Trailer ukazuje průlet lidskou historií, ale až z oficiálních informací se pořádně dozvíme, že se má jednat o tahovou grand strategii na způsob například série Civilizace.

Vývojáři chtějí přinést skutečnou evoluci tohoto žánru. A to i za pomoci tzv. Insider Programu, do něhož lákají každého, koho hra zajímá.

FORZA HORIZON 5: HOT WHEELS

Prvním větším rozšířením závodů Forza Horizon 5 jsou skutečně Hot Wheels. Těšit se můžete 19. 7.

COCOON

Od tvůrce her Limbo a Inside přichází další kouzelné dobrodružství. Cocoon vyjde v roce 2023 a nejnovější trailer naznačuje, že se v roli částečně hmyzí hlavní postavy podíváme do různých světů, v nichž bude třeba řešit všelijaké překážky a nástrahy. Trailer naznačuje, že se bude hodit logické uvažování i zručnost.

THE ELDER SCROLLS ONLINE: HIGH ISLE

Na PC už je expanze High Isle pro The Elder Scrolls Online k dostání, zatímco majitelé Xboxu se dočkají příští týden. Při této příležitosti tu tak máme nový trailer, který láká na obsah, jenž hráče od 21. 6. čeká v nově dostupné lokalitě. Trailer mimo jiné dokazuje, že Tamriel nabízí velmi pestré typy prostředí.

HIGH ON LIFE

Kdo je fanda Ricka a Mortyho, tak zbystřete. Z mozku jejich tvůrce a spolupráce se Solar Opposites se k nám řítí netradiční střílečka z pohledu první osoby, jenž ponese jméno High on Life. Vývoj hry si na starost vzalo studio Squanch Games a dočkáme se lidstva ohrožující mimozemšťani. Ti chtějí lidi využít jako drogu a je na vás, abyste zachránili a spolupracovali divnými mluvícími pistolemi, zničili Garmantuose a jeho gang a zachránili svět! Hra bude dostupná v Xbox Game Pass.

ARK 2

Nový trailer na Ark 2 nám ukázal, že se celá hra bude odehrávat na úplně jiné planetě, kde stále žijí dinosauři a lidé si je ochočují, jak se jim zlíbí. Velkou roli zde bude mít i Vin Diesel, který má svůj moment slávy v celé ukázce jakožto pán Tyranosaura.

Hra samotná vyjde až v roce 2023 a najdeme ji v den vydání na Xbox Game Passu.

FLINTLOCK: THE SIEGE OF DAWN

LIGHTYEAR FRONTIER

GUNFIRE REBORN

THE LAST CASE OF BENEDICT FOX

AS DUSK FALLS

NARAKA: BLADEPOINT

EREBAN: SHADOW LEGACY

PENTIMENT

SEA OF THEIVES

RAVENLOK

PERSONA