Společnost Microsoft dnes k večeru potvrdila, že se koncem ledna uskuteční Xbox and Bethesda Softworks Developer_Direct.

Prezentace se bude konat 25. 1. 2023 od 21:00 našeho času a zaměří se zejména na největší prvky a funkce, rozšířené ukázky z hraní a nejnovější informace o premiérách pro Xbox, PC a Game Pass v následujících měsících.

Vysílání se zúčastní sami tvůrci her ze studií, včetně Arkane Austin, Mojang Studios, Turn 10 Studios a ZeniMax Online Studios. Očekávat máme gameplay záběry i nejnovější informace. Potvrzeny jsou hry The Elder Scrolls Online, Forza Motorsport, Minecraft Legends a Redfall.

Co se očekávaného Starfieldu týče, tak ambiciózní vesmírné dobrodružství od Bethesdy bude mít samostatnou prezentaci, aby se autoři mohli titulu náležitě věnovat a ukázat ho detailněji.

Informace níže potvrzují dřívější zprávy od insiderů, že Developer_Direct bude komornější (ne tak velká show jako tisková konference na E3 a Gamescomu), ale o to více by se měl zaměřit na jednotlivé hry. Ostatně o tom vypovídá samotný název akce.

The Elder Scrolls Online – šéf studia Matt Firor představí velkou aktualizaci kapitoly 2023, včetně nejnovějších oblastí Tamrielu, které budou ve hře hratelné, a také významnou novinku, jež se objeví v největší aktualizaci hry v tomto roce. Po Developer_Direct bude bezprostředně následovat plnohodnotná samostatná akce The Elder Scrolls Online Chapter Reveal Event pořádaná studiem Zenimax Online, kde se dozvíme všechny potřebné informace.

Forza Motorsport – tým z Turn 10 Studios usilovně pracuje na tom, aby fanouškům přinesl novou generaci hry Forza Motorsport, která je od základu vytvořena tak, aby využívala výhod konzole Xbox Series X|S. Těšit se můžeme na další gameplay záběry a nové vzrušující detaily.

Minecraft Legends – Mojang Studios představí insider pohled na multiplayer ve hře Minecraft Legends, připravované akční strategie. Hra je vyvíjena ve spolupráci s Blackbird Interactive a bude uvedena na trh letos na jaře. Nemáte si nechat ujít exkluzivní gameplay záběry.

Redfall – Tvůrci Dishonored a Prey z Arkane Austin předvedou několik minut gameplay záběrů ze své připravované first-person střílečky. Developer_Direct odhalí hraní pro jednoho i více hráčů a ukáže více o tom, jak budete s přáteli likvidovat krvelačné upíry na malebném ostrově Redfall ve státě Massachusetts. Fanoušci se mohou těšit na další informace o boji, přizpůsobení, bossech, otevřeném světě a další.