Letos v říjnu s vydáním WRC Generations končí téměř desetiletá rallye série od vydavatelské společnosti Nacon, respektive studia KT Racing. Licence na oficiální rallye závody se po 18 letech vrací do Codemasters, kde se v průběhu této doby více zaměřovali na sérii DiRT.

Codemasters mají licenci od roku 2023 do roku 2027. První hra, pravděpodobně pod názvem WRC 23, vyjde v příštím roce. Podle známého insidera Toma Hendersona se hráči mohou těšit na několik zajímavostí.

Jedním z nejdůležitějších prvků nového dílu WRC má být možnost postavit si vlastní vůz, a to nejen po kosmetické stránce, ale hezky od základů. Proces má zahrnout hnací ústrojí s pohonem vpředu, uprostřed nebo vzadu. Dále zakoupení motoru, diferenciálu, převodovky, spojky, chladiče, odpružení, brzd či výfuku. Ceny se mají lišit v závislosti na stavu dílů – použité a mírně opotřebované budou levnější než zcela nové.

Stavba rallye auta

Pro vývojáře z Codemasters má být důležité i to, jak vůz vypadá. Proto hráčům mají umožnit téměř nekonečné možnosti úpravy karoserie. Úprav se má dočkat i interiér (volant, digitální displej, sedadla, bezpečností pásy a bezpečností klec). Vnější úpravy mají zase zahrnovat kupříkladu přední a zadní nárazník, kola, blatníky i čepy na kapotě.

Pokud vám z toho jde hlava kolem, tak zachovejte klid. Vše si budete moci před potvrzením vyzkoušet a v případě potřeby vyměnit díly.

Jinak má být ve hře 16 různých tříd, včetně WRC a WRC2 až po F2 Kitcar a H1 FWD. Říká se, že WRC je postaveno na základech DiRTu, který byl zrušen, aby v Codemasters ušetřili čas a mohli se zaměřit na jednu hru, a ne na dvě podobné.