Společnosti Nacon a KT Racing oznámily nový díl licencovaných závodů FIA World Rally Championship. Hra WRC 9 se pochlubí několika vylepšeními a novými funkcemi. Závody si budete moci užít na PC, současných i next-gen konzolích.

WRC 9 se pochlubí vylepšeným režimem kariéry. Tvůrci zmiňují vylepšené herní mechanismy a nové možnosti pro vylepšování vašeho týmu. Současně lákají na celou řadu eventů a skutečnost, že se máte více cítit v roli vůdce závodního týmu.

Během závodů navštívíte tři nové oblasti. Těšit se můžete na ikonickou Safari rallye v Keni, japonskou rallye a na Nový Zéland. Těchto a dalších závodů se zúčastní více než 50 oficiálních týmů z WRC, WRC 2, WRC 3 a WRC Junior a k dispozici budete mít přes 15 historických vozů, které zanechaly stopu ve světě WRC.

Zapomenout se nemělo ani na zlepšení fyziky s cílem vylepšit chování vozidel, včetně odpružení, brzdění a přenosu hmotnosti. Studio KT Racing věří, že WRC 9 bude nejrealističtější titul této série.

Premiéra WRC 9 se uskuteční 3. 9. V tento den vyjdou verze pro PC (přes Epic Games Store), PlayStation 4 a Xbox One. Vývojáři současně pracují na verzi Nintendo Switch, která se na trh dostane krátce poté. Koncem letošního roku dorazí WRC 9 ještě na novou generaci konzolí v podobě PlayStationu 5 a Xboxu Series X.

Na závěr jsme se dozvěděli, že firma Nacon získala licenci na další roky a ve spolupráci s KT Racing může připravit WRC 10 a WRC 11.