World War Z je kooperativní střílečka ze světa stejnojmenného bestselleru z roku 2006. Mohl bych se zde rozepsat o tom, jak vývojáři ze studia Saber Interactive neustále vylepšují svoji hru přídavky zdarma, ale raději vás odkážu na náš článek ze září minulého roku. No a pokud jste na něj opravdu klikli, určitě jste si všimli, že téma je téměř totožné jako to, o kterém se bavíme dnes. Cross-play nám totiž původně byl slíbený na konec roku 2019, to však vývojáři nestihli a přesunuli vydání této změny na první čtvrtletí roku 2020 a ten čas právě nastal!

V pondělí 23. 3. obdrží hra poslední bezplatný update pro aktuální druhou sezonu, a ten mimo jiné přinese i dlouho očekávaný cross-play. Je zde ale několik drobných “ale”, které ho dělají lidově řečeno “k ničemu”. Sony totiž nejspíš stále dělá problémy při otevírání svých hranic a z počátku budou moci spolupracovat na záchraně světa pouze hráči na PC a na konzoli Xbox One. PlayStation 4 se má údajně přidat do této společnosti v závěsu. Je však otázkou, jak dlouhý tento závěs bude. Druhým háčkem je fakt, že ani hráči, kterých se cross-play týká, se nebudou moci spojit záměrně. Není totiž možné vytvořit herní párty, ve které bude část hráčů na Xbox a část na PC. Na hráče z jiných herních periferií tak můžete narazit pouze při náhodném vyhledávání spoluhráčů.

Poslední update pro druhou sezonu však přináší i užitečné věci. Očekávat můžete nové varianty vašeho arzenalu, stejně tak nové úkoly a cíle. Navíc bude k dispozici nové placené DLC ve formě tajemného skinu pro hrdinu. A pokud se těšíte na rozšíření herního obsahu, tak i pro vás mají vývojáři dobrou zprávu. Pilně pracují na třetí sezóně, která přinese hned tři nové mise v naprosto originálních lokacích