Společnost Wargaming připravila aktualizaci 0.11.9 pro bezplatnou námořní multiplayerovou hru World of Warships, která je v předběžném přístupu na PC.

Nový update přináší řadu nového obsahu, včetně ponorek ze Spojených států a Německa. Hráči se také dočkají řady operací a dočasného typu bitvy, které budou zpřístupněny v očekávání Halloweenu, spolu s úpravami velitelů a rozsáhlým testováním matchmakingu mezi servery.

Ponorky operují převážně pod vodou a mají jako primární zbraň torpéda. Díky své výzbroji a utajení jsou účinné proti všem třídám lodí, ale jsou zranitelné, když jsou odhaleny. V rámci tohoto spuštění Early Access budou ve zbrojnici k dispozici dvě po sobě jdoucí sady německých a amerických ponorek z úrovně VI a VIII.

Abyste se s těmito obratnými plavidly mohli seznámit, proběhne nová operace Vlčí smečka, která bude probíhat po celou dobu trvání aktualizace. Sedmičlenné týmy budou mít za úkol lovit konvoje, číhat pod hladinou a proplouvat kolem stanovišť, aby tyto transporty zničily dříve, než dorazí na místo určení.

Aktualizace slouží také jako příprava na Halloween. Ve hře budou k dispozici operace Záchrana Transylvánie a Sluneční paprsek v temnotách. Kromě toho se dočasně do hry vrátí Twilight Battle, a to jen a pouze do halloweenského období. 

Záchrana Transylvánie: Hlavním úkolem je doprovodit loď zvanou Transylvánie na její klikaté cestě do bezpečí, a přitom ji chránit před útoky katapultů a lodí Zikasa, které jsou posedlé temnotou. Na konci cesty se hráči utkají s finálním zloduchem — hrozivou a extrémně nebezpečnou bitevní lodí Rasputin.

Sluneční paprsek v temnotě: Tato operace představuje „pokračování“ Záchrany Transylvánie. Vaším cílem je odrážet síly temnoty, které chtějí proniknout portálem, a chránit bezpečnostní věže, jež se snaží tento portál uzavřít. Nezapomeňte, že skrze portál neprochází jen příšery. Hnus — hustá a zlověstná mlha — jím rovněž proniká. Hnus poškozuje lodě, které do něj vplují, a také snižuje dosah jejich viditelnosti a možnost odhalení. Některým nepřátelským lodím obnovuje body výdrže a snižuje množství poškození, které utrpí.

Twilight Battle: V Twilight Battle proti sobě navzájem bojují dva týmy po sedmi hráčích při hraní se speciálními loděmi na mapě z operace „Sluneční paprsek v temnotě“. Klíčovým cílem je zničení všech nepřátelských lodí. Zároveň je vodní oblast postupně zaplňována hnusem a bezpečná zóna pro lodě se neustále zmenšuje. Lodě mimo bezpečnou zónu dostávají s ohledem na svůj typ poškození.

Vedle významného přidání ponorek a slavnostní atmosféry Halloweenu přináší aktualizace 0.11.9 řadu změn v oblasti velitelů a matchmakingu napříč servery. Několik velitelských talentů, dovedností a vylepšení se dočkalo plošných vylepšení, které byly aktualizovány tak, aby poskytovaly lepší celkovou vyváženost a nabízely větší flexibilitu.

Vylepšení se dočkalo také rozhraní velitelských dovedností, které hráčům umožňuje zobrazit dostupné velitele všech národů bez ohledu na to, zda mají v záloze loď stejného národa.

Aby toho nebylo málo, tým World of Warships také testuje technologii matchmakingu napříč servery. Vzhledem k plánům na rozsáhlé testování s hráči napříč servery NA, EU a APAC by tento test mohl v budoucnu znamenat začátek hry napříč servery pro několik úrovní, režimů a typů bitev.