Společnost Wargaming nadále pečuje o svůj free-to-play hit World of Tanks. Tentokrát byla představena speciální akce „Ke hvězdám“ v rámci 60. výročí prvního letu člověka do vesmíru. Autoři hry si eventem připomenou historický okamžik Jurije Gagarina a kapsle Vostok 1.

V rámci speciálních denních misí budou hráči získávat Hvězdné body a s nimi jedinečné odměny, jako je exkluzivní 2D styl založený na Vostoku 1 a samotném Juriji Gagarinovi. Gagarin bude velitelem hry, oblečený ve svém ikonickém oranžovém leteckém obleku, který bude zastupovat sovětský národ. Jeho hlasové linky byly zaznamenány profesionálním hercem, jenž napodobil jak dikci, tak intonaci tohoto hrdiny.

Kromě osobního postupu musí hráči spojit své síly, aby splnili řadu společných cílů: dokončovat fáze každý den od dnešního dne do 12. 4. Stejně jako osobní pokrok bude vyžadovat, aby hráči získali hvězdné body, a ty budou přidány do sdíleného „prasátka“ mezi všemi tankisty, takže příspěvek každého jednoho hráče je zásadní. Jakmile získáte požadované Hvězdné body, Gagarinův příběh se začne více rozvíjet. Hráči dále získají dvojitou porci zkušenostních bodů v bitvách od 12. do 19. 4.

Přečtěte si také: Subnautica Below Zero bude mít českou lokalizaci

Během akce mohou tankisté navštívit speciální webovou stránku věnovanou vesmírnému letu s první posádkou a tomuto významnému milníku v kosmonautice. Tým World of Tanks při vytváření této akce úzce spolupracoval s Galinou Gagarinou, dcerou Jurije, aby zajistil, že příběh jejího otce bude vyprávěn co nejpřesněji.

„Jurij Gagarin dokázal, že lidé mohou žít a pracovat ve vesmíru. Jeho let povzbudil a dal naději všem, kteří o tom snili! Nastartovalo to hluboké pochopení role lidstva při zachování a rozvoji našeho kosmického domova - Země,“ říká dcera legendárního kosmonauta. „Jsem ráda, že díky milionům hráčů World of Tanks bude památka na první vpád lidstva do vesmíru zachována na další roky."

Max Chuvalov, ředitel publishingu World of Tanks k tomu dodává: „Rádi bychom poděkovali Galině Gagarinové za veškerou pomoc a rady, které poskytla během celého projektu. Jsme rádi, že můžeme sdílet příběh jejího otce se všemi našimi hráči a doufejme, že se tak stane inspirací pro více lidí!“