Jedna z nejlepších her roku 2017 obdržela bezplatnou aktualizaci pro novou generaci konzolí. What Remains of Edith Finch na PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S nyní podporuje rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu.

Na tuhle novinku láká trailer, najdete ho úplně nahoře.

Dobrodružná akce z pohledu první osoby se zabývá křehkostí a pomíjivostí lidského života. Nabízí dojemný příběh o Edith Finchové a její rodině. Každý její člen zemřel za jiných okolností. Edith je jediným žijícím členem a při průzkumu panství můžete prožít životy členů rodiny v den jejich smrti. Každý příběh se odehrává v jiném období a nabízí jedinečné herní prvky, od řešení hádanek až po horor.

What Remains of Edith Finch má cenu za nejlepší hru BAFTA Game Awards 2018 a ocenění za nejlepší příběh z GDC 2018, SXSW 2018 a The Game Awards 2017.

Podobný patch přijde 15. 9. tohoto roku také do Outer Wilds. Tady se uvádí nativní podpora 60 snímků za sekundu, aby si majitelé PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S mohli vychutnat příběh průzkumníka, jenž se vznese ze své domovské planety, aby prozkoumal sluneční soustavu.

Když na Slunci vybuchne supernova, hráč skončí zpět na své planetě, v podstatě uvězněný v časové smyčce. Co je příčinou smyčky a jak se z ní dostat, tvoří hlavní záhadu, ačkoli je zde spousta dalších úžasných objevů, které je třeba učinit.

Aktualizace bude zdarma pro majitele PS4 a Xbox One verzí Outer Wilds.