Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- V pět hodin odpoledne bude představena hra Star Wars: Squadrons od studia Motive. Dle zveřejněných artworků to vypadá na nástupce letecké akce Rogue Squadron.

- Studio Tripwire přemýšlí nad budoucností značky Killing Floor a na přidání obsahu do Maneateru, uvedl prezident John Gibson během víkendové PC Gaming Show. Nyní se ale připravují na vydání krvavé multiplayerové akce Chivalry 2.

- Bitvy v Escape from Tarkov se brzy přesunou do děsivého města. Vývojáři z týmu Battlestate ukázali novou mapu, která je součástí velké aktualizace. V nadcházejícím patchi dojde také ke zvětšení původní mapy o 30 až 40 procent.

- Werewolf: The Apocalypse – Earthblood od studia Cyanide a společnosti Nacon nebude jedinou hrou s touto tématikou. O víkendu se nám ukázal také Werewolf: The Apocalypse – Heart of the Forest od Different Tales a Walkabout Games. Hra zatím nemá potvrzené platformy a víme o ní akorát to, že se na ní podílejí Jacek Brzezinski a Artur Ganszyniec, hlavní designéři prvního Zaklínače. Jisté je, že bude zasazena do kultovního World of Darkness. Titul bude plně odhalen v červenci.

- Hráči nejsou moc nadšeni tím, že Grand Theft Auto V vyjde na PlayStation 5 a Xbox Series X. Gangsterská akce od Rockstaru začala na PS3 a Xboxu 360, aby se později dostala na PS4, Xbox One i PC. Jde o první hru, která bude dostupná na třech konzolových generacích. Trailer k oznámené PS5 verze GTA V má 72 tisíc palců dolů a 42 tisíc palců nahoru. Vypadá to, že by hráči raději chtěli nový díl.

- Historická strategie Humankind letos na PC nevyjde. Tvůrci Endless Legend a Endless Space původně plánovali svou hru, která je podobná sérii Civilization, vydat do konce letošního roku, ale kvůli koronaviru se zpozdí. Přesto si hráči mohou Humankind zahrát, když se zapojí do OpenDev programu, což je něco jako uzavřené testování.

- Ratchet & Clank ušel dlouhou cestu. Dokazuje to porovnání PS4 verze hry Ratchet & Clank z roku 2016 a nedávno oznámeného akčního dobrodružství Ratchet & Clank: Rift Apart, které vyjde na PlayStation 5. Hlavní hrdina po grafické stránce vypadá mnohem lépe, zejména potom srst a nasvícení.

- Na Steamu vyšla původní verze komiksové střílečky XIII, která spatřila světlo světa v listopadu 2003. Nyní se prodává za necelých 6 euro. Na GOG.com je ještě levnější - 2,09 euro. A jen pro info, vzniká remake.

- Když už jsme u toho porovnání, tak je tady také Gran Turismo 7 vs. Gran Turismo Sport. Opět tedy PS5 vs. PS4.

- Vesmírný simulátor Star Citizen vybral od hráčů přes 300 milionů amerických dolarů. Když budeme počítat, že tyto peníze slouží na rozpočet hry, tak jde o nejdražší titul v historii. Dosavadním rekordmanem bylo Grand Theft Auto V s rozpočtem 265 milionů dolarů. O fous méně - 250 milionů dolarů - mělo původní Call of Duty: Modern Warfare. Star Citizen se tenhle balík podařilo vybrat od roku 2012. Jsem zvědav, zda bude někdy Star Citizen dokončen.

- Demon's Souls Remake je krásný a ohromují, vzkazuje nám Eric Lempel, vedoucí marketingu PlayStationu, který měl možnost si předělávku akčního hardcore RPG zahrát na PS5 a myslí si, že fanoušci budou nadšeni.

- Remnant: From the Ashes čeká poslední dodatečný balíček. Subject 2923 DLC vyjde 20. 8. tohoto roku a má být největším hitem - obsáhne nové lokality, nové nepřátelé, nové mise a ještě více kořisti. Fanoušci se mohou těšit na sníh a místa inspirována norskou mytologií.