Pirátské dobrodružství Skull & Bones je vyvíjeno od nuly. Gold Rush: The Game vyjde na konzole. God of War se filmu ani seriálu nedočká. Spekuluje se o červnové nabídce PlayStation Plus.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Studio id Software si zjevně váží práce modderské komunity, jež má podíl na udržení ságy DOOM při životě po mnoho let. Svědčí o tom pamětní medaile, kterou obdrželi různí tvůrci modů společně s poděkováním ředitele studia Martyho Strattona. S fotografií medaile se na Twitteru pochlubil autor hudby známý jako Psychedelic Eyeball, jehož práci můžete slyšet například v addonu Syringe pro DOOM 2 a v dalších modech.

- V EA se zaměřují na nové značky a kreativitu hráčů. „Připravujeme spoustu projektů, včetně nových sérií a značek, více se zaměřujeme na mobilní zařízení a zážitky, které využívají obsah vytvořený uživateli,“ potvrdil zástupce vydavatelské společnosti.

- Pirátské dobrodružství Skull & Bones je vyvíjeno od nuly. To, co bylo vytvořeno, bylo zahozeno a projekt má nyní připomínat Sea of Thieves, ale se změnou perspektivy na kameru třetí osoby, jakmile opustíte loď. Titul má být v současné době ve fázi raných prototypů a vydání je směřováno na příští fiskální rok, tedy mezi dubnem 2022 a březnem 2023. Informace od anonymního zdroje přinesl web Game Luster.

Přečtěte si také: Final Fantasy s příměsí Dark Souls, Battlefield uniká, Tony Hawk's Pro Skater 3 se může vrátit

- Watch Dogs bylo původně plánováno jako pokračování série Driver. Projekt podobný Grand Theft Auto od Rockstaru obohatilo hackování. Po několika pokusech o adaptaci tohoto konceptu na sérii Driver padlo rozhodnutí vytvořit novou značku, prozradil zdroj z Ubisoftu serveru VG247.

- Finanční ředitel Ubisoftu se během konferenčního hovoru pochvalně vyjádřil o Immortals Fenyx Rising a vyzdvihl verzi pro Nintendo Switch. Podle jeho slov se tahle nová značka stále skvělé prodává. Tak uvidíme, zda se v budoucnu dočkáme pokračování.

- Simulátor zlatokopa vyjde na konzole. Gold Rush: The Game je od podzimu 2017 dostupný na počítačích a již 28. 5. dorazí na PlayStation 4 a Xbox One, aby si i konzolisté mohli vyzkoušet těžbu zlata hezky od samotných těžkých začátků.

- God of War se nedočká televizního seriálu ani filmu. Společnost Sony popírá spekulace, které se v poslední době objevily. Mluvčí japonské firmy to objasnil pro Nytimes, kde prohlásil, že se soustředí na Uncharted, Twisted Metal a Ghost of Tsushima. Tyto hry se dočkají televizního a filmového zpracování.

- V červnové nabídce PlayStation Plus údajně budou hry Virtua Fighter 5: Ultimate Showdown (PS4/PS5), Star Wars: Squadrons (PS4/PS5) a Operation: Tango (pravděpodobně pouze pro PS5). Seznam přinesla redakce magazínu areajugones, která předčasně odhalila květnovou nabídku Sony.

Přečtěte si také: Biomutant – tak na tohle se vyplatilo čekat

- Sony musela vypnout servery LittleBigPlanet na PS3 z důvodu hackerů. Ti místo obvyklého DDOS útoku prolomili zabezpečení a posílali všem hráčům přímo na obrazovku urážlivé a transfobní zprávy.

- Next-gen aktualizace The Elder Scrolls Online o týden odložena. PlayStation 5 a Xbox Series X hráči se updatu dočkají 15. 6. 2021. Původně měla vyjít 8. 6. společně s aktualizací 30 (známou jako Blackwood) pro Xbox One a PS4. PC, Mac a Stadia verze se Blackwoodu dočkají 1. 6.

- V pátek odpoledne se dozvíme nové informace o Far Cry 6. Podle twitterového účtu NextGen vyprší embargo na nový trailer a rozhovory.