Čekají nás další významné akvizice? Známý novinář Imran Khan slyšel docela dost řečí o tom, že vývojářská studia společnosti Warner Bros. Discovery jsou na prodej. Zatím o tom informoval pouze na Twitteru, protože se mu nepodařilo získat potvrzení od dalších zdrojů.

WB Discovery údajně prochází vnitřní restrukturalizací a rozpočtovými škrty s cílem získat tři miliardy dolarů. Prodej se ale nemá týkat pouze studií, ale také duševního vlastnictví, takže se tady bavíme o hodnotných a zajímavých licencích, včetně Batmana, Supermana, Harryho Pottera a Pána prstenů.

Nikdo by se tak nemohl divit, kdyby se o tohle vše strhla nelítostná bitva. Podle Khana jsou mezi zájemci Microsoft a Sony, stejně tak Electronic Arts, Take-Two Interactive, Tencent, Netease a PUBG Corp.

Divizi WB Games tvoří známé týmy. Mezi nimi Avalanche Software (Hogwarts Legacy), Monolith Productions (série Middle-earth, Wonder Woman), NetherRealm Studios (Mortal Kombat, Injustice), Rocksteady Studios (série Batman: Arkham), TT Games (videoherní LEGO) a WB Games Montréal (Batman: Arkham Origins, Gotham Knights).

Na druhou stranu zpráva od Khana je v rozporu s tím, co slyšely zdroje magazínu Variety. Podle nich chce Warner Bros. Discovery maximalizovat hodnotu značek divize DC Entertainment, což má mimo jiné znamenat více her s postavami ze světa DC. Tak uvidíme.