Tvůrci úspěšné série Vermintide ze studia Fatshark v novém videu předvádějí svou kooperativní střílečku pro čtyři hráče s názvem Warhammer 40,000: Darktide.

Dobrou zprávou je, že hra nebyla odložena. Trailer potvrzuje vydání 13. 9. 2022 ve verzích pro PC a Xbox Series X/S. Předplatitelé Game Passu potěší, že Darktide bude ve stejný den dostupný také v této službě.

Základní edice za 40 eur, která bude dostupná v Game Passu, zahrne drobnosti na zbraně a rámeček s portrétem postavy. Imperial Edition za 60 eur přidává čtyři unikátní třídy obleků, osm skinů na zbraně, jednu pokrývku hlavy a tetování na tělo. Dalším bonusem této edice je 2 500 prémiové měny Aquilas.

Vývojáři lákají na boj proti nepřátelským hordám. V temném a nebezpečném úlovém městě Tertium se jim můžete postavit sami, ale největší zábavu si máte užít v doprovodu dalších tří hráčů. Stejně jako Vermintide, tak i Darktide sází většinu svých karet na kooperaci.

„V hlubinách úlu hrozí, že semínka korupce způsobí drtivý příliv temnoty. Kacířský kult známý jako Admonition se snaží převzít kontrolu nad planetou Atoma Prime a zpustošit její obyvatele. Společně se svými spojenci z Inkivize musíte nepřátele zlikvidovat dříve, než město podlehne Chaosu,“ dočteme se více o zápletce.

Při hraní bude nutné zvážit rovnováhu mezi bojem na dálku a na blízko. Při boji zase máte pociťovat dopad každého máchnutí řetězovým mečem nebo plamenné střelby z lasgunu. Vše ovšem záleží na tom, jakou třídu si vyberete a jak si přizpůsobíte sadu dovedností a vybavení.