Modern Times Group, která vlastní esportové organizace ESL a DreamHack, oznámila, že podepsala smlouvu s Blizzard Entertainment o pořádání nových turnajů pro StarCraft 2 a připravovanou hru Warcraft 3: Reforged. Turnaje budou součástí série ES Tour Pro Tour. V té můžeme najít také Counter-Strike: Global Offensive.

Pro StarCraft 2 je nová šance, jak se dostat zpět do vrcholového esportu, kterému v poslední době dominovaly hlavně MOBA hry jako bylo League of Legend a Dota 2. Potom také FPSka jako Fortnite či CSO:GO.

Hlavním bodem ale bude zatím ještě nevydaná hra Warcraft 3: Reforged, která by do esportové scény mohla znovu s velkou slávou přinést i žánr real-time strategií.

Titul bude mít takový svůj malý „návrat“, když si vezmeme, že už jednou Warcraft 3 na poli esportu byl. Turnaje ovšem nedosahovaly takové velikosti, jako ty v dnešní době. To ovšem neznamená, že bychom tuto legendární hru neviděli dnes na různých akcích a i po 18 letech od vydání se Warcraft 3 může pyšnit stále velkou oblibou u hráčů a občas i menších turnajů.

Blizzard slibuje i dotace pro své turnaje, a to rozhodně ne s malou částkou 1,9 milionu dolarů pro StarCraft 2 jen v prvním roce a následně 2,4 milionu pro následující dva roky. Kolik peněz půjde do turnajů pro Warcraft nám zatím nebylo řečeno a přesné podrobnosti ještě neví ani sám Blizzard, kvůli tomu, že hra ještě není ani venku.

Myslíte si, že se Warcraftu může podařit návrat na výsluní esportu po téměř 18 letech, jen v jiném kabátku?