Polské studio Destructive Creations, známé strategií Ancestors Legacy a kontroverzní střílečkou Hatred, o měsíc odkládá svůj další projekt. Obdoba Commandos s názvem War Mongrels nevyjde v září, ale 19. 10. za 37,99 eur (cca 967 Kč) pro PC. Verze pro PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One budou následovat později.

War Mongrels je izometrická taktická akce v reálném čase zasazena na východní frontu druhé světové války. Této části války se ve hrách věnuje méně pozornosti, přestože pro mnohé skončila smrtí a jiným změnila život. Válka s sebou přináší mnoho příběhů o odvaze, přátelství, ale také další důkazy o zvrácených společnostech a nejtemnějších stránkách lidských povah.

War Mongrels staví na těchto dvou protichůdných myšlenkových silách. Hlavní hrdinové, kteří jsou nejprve hnáni propagandou, rychle zjistí, že jejich cílem je bojovat proti sílícím nacistickým silám, které je zapletly do mezinárodního konfliktu. Z chlapců se během několika dní stanou muži, kteří si uvědomí zvěrstva války a najdou svůj smysl v boji, aby zabránili dalšímu nesmyslnému zabíjení.

Děj hry je silně inspirován historií a hráče provede cestou dvou vojáků wehrmachtu, kteří se z dezertérů stanou mocnými partyzány. Postupně budete potkávat nové postavy podporující stejné poslání. Ti se k vám přidají. Každý hrdina má vlastní sadu dovedností a výhod a hráči se je musí naučit efektivně kombinovat, aby přelstili nepřítele během různých misí v měnícím se prostředí.

Nový trailer (úplně nahoře) staví do popředí taktiku v reálném čase, kdy se hlavní hrdinové snaží uprchnout z fronty. Budete číhat ve stínech a odlákávat pozornost nepřátele střelbou nebo improvizovat se šrotem v okolí. K dispozici jsou rychlé popravy a možnost ukrýt těla. Pokud neholdujete taktice, můžete vyrazit do intenzivních přestřelek proti drtivé přesile. Každá úroveň nabízí více cest a řešení.