Sérii Halo si nejčastěji zahrajete na konzolích Xbox od Microsoftu, avšak pár dílů této značky se podívalo i na počítače - posledně například strategické Halo Wars 2. Posledním "velkým" dílem série je Halo 5: Guardians, který vyšel před necelými třemi roky exkluzivně na Xbox One. Jak vypátral server DSOGaming, PCčkáři by se tohoto dílu mohli také dočkat. Teoreticky.

Na Amazonu totiž položka Halo 5: Guardians prošla menší kosmetickou úpravou u přebalu hry. Starší přebal byl popsán slovy "Only On Xbox One", a nyní se proměnil v "Xbox One Console Exclusive" (obrázky můžete porovnat níže). Nad změnou by se mohlo mávnout rukou za předpokladu, že by se podobná situace jednou už nestala. V případě Quantum Break se tento krok stal taktéž, jak uvádí DSOGaming, a víte, že dříve exkluzivní titul pro Xbox One přeplul i na počítače. Mimoto se v červnu na oficiální Xbox stránce objevila u Halo 5 vedle ikonky Xbox One také ikonka Windows 10. Microsoft tehdy prohlásil, že se jednalo o nešťastnou náhodu. Microsoft se k novějšímu vodítku nevyjádřil, ale naděje zde evidentně je. 

Pokud jste to nezaznamenali, ve vývoji je momentálně další Halo - tentokrát bez číslovky a s podtitulem Infinite. Informací o něm se zatím moc nedostalo, ale budeme doufat, že nebudeme muset zdlouhavě čekat. PC verze Guardians by čekání určitě zkrátila.