V rámci ambiciózní platformy Assassin's Creed Infinity vzniká multiplayerový projekt. Na starost ho má tým, v němž působí veteráni středověké online rubačky For Honor.

„Tým, jehož součástí jsou veteráni For Honor, v současné době pracuje na tom, aby se do světa Assassin's Creed vrátil multiplayer se samostatným zážitkem prostřednictvím Infinity pod kódovým označením projekt Invictus,“ uvedl Ubisoft při prezentaci svých finančních výsledků.

Ubisoft popisuje Assassin’s Creed Infinity jako vstupní bránu pro všechny zážitky ze světa Assassin’s Creed, kde každý příběh bude žít asynchronně.

„Tento projekt nám umožní propojit hry společnou a ucelenější příběhovou nití, která bude hráče odměňovat za jejich zapojení do univerza, což podpoří jejich angažovanost, a zároveň zajistí větší viditelnost obsahu, který vytváříme,“ snažil se Ubisoft vysvětlit, jak máme vnímat Infinity.

V tomto hubu najdeme také projekty Red (zasazení do Japonska) a Hexe (prostředí středověké Evropy), o nichž francouzská společnost informovala už v září tohoto roku. V té době jsme se dozvěděli ještě o mobilní hře označené jako projekt Jade, která hráče zavede do Číny.

Připomeňme, že příští rok vyjde Assassin’s Creed Mirage pro PC a obě generace konzolí PlayStation a Xbox.

Mezitím se oficiální účet série na Twitteru pochlubil, že Assassin's Creed Valhalla si zahrálo více než 20 milionů hráčů.