Znáte ten pocit, kdy si vytvoříte svou novou dokonalou rodinu, postavíte jí obrovskou vilu se vším všudy, hrajete pár minut a pak zjistíte že vás to už vlastně nebaví? Další den se proces opakuje a vy si říkáte, že je možná něco špatně. Jak si ale hru obohatit tak, aby vás jen tak neomrzela? Od toho jsou tu výzvy a že jich je opravdu nepřeberné množství.

Výzvy začali vznikat již při vzniku The Sims 2 a jak se herní možnosti rozšiřovali pomocí dodatků, přibývalo také výzev a jejich různých modifikací samotnými hráči, kteří i z výzvy chtěli udělat výzvu ještě větší. Princip spočívá hlavně v tom obohatit si hraní o určité cíle a pravidla, která musíte dodržovat a plnit úkoly.

Snad nejznámější je Výzva pokolení, nebo-li Legacy challenge, kdy musíte udržet určitý počet generací simíků, bez použití cheatů a dodržování striktních dědičných pravidel. Pro Legacy vzniklo spoustu modifikací, a tak výzev v jejím stylu je opravdu spousta. Na začátku máte jednoho simíka. Dle vaší volby pohlaví pak spočívá i princip dědičnosti a tedy nástupce. Nastěhujete ho na největší pozemek ve hře, za zbylé peníze pořídíte životně důležité předměty a pak už jen začnete vydělávat, nejdete si partnera a postupně rozšiřujete svůj dům a svůj rod. A žádné cheaty!

Další zajímavou výzvou je Supersim legacy, kdy je vašim cílem mít opravdu super simíka. Díky možnosti nápoje mládi, se nemusíte bát, že by vaše výzva s tímto simíkem skončila selháním. Vašim úkolem je se simíkem dokončit všechny aspirace, všechna povolání, všechny dovednosti, získat všechny předměty do sbírek a samozřejmě všechno bez cheatů. 

Velmi oblíbenou výzvou je 100 baby challenge. Její cíl je jasný už z jejího názvu. Musíte mít 100 dětí v co nejmenším počtu generací při normální délce života simíků. Začátek je velmi jednoduchý. Vytvoříte siminku, nastěhujete na jakýkoliv pozemek, za finance které jí zbyli si postavíte dům kde najde vše k uspokojení potřeb a výzva může začít. Princip spočívá hlavně v tom, že siminka běhá po světě a hledá si tatínky pro svoje děti s tím, že žádný otec nesmí být v rodokmenu 2x. Nesmí se s nikým vdát, dokud nebude důchodkyně, nesmí chodit do práce, takže vydělávání peněz stojí hlavně na prodeji vypěstovaných plodin, namalovaných obrazů, napsaných knihách a podobně.

Všechny tyto výzvy jsou hratelné pouze v základní hře, bez potřeby jakéhokoli dodatku. Existují však i výzvy které se pojí k určitým dodatkům jako třeba Wolf pack challenge spojená s mazlíčky,  Alien take over challenge spojená s dodatkem hurá do práce, nebo i k více dodatkům, jako třeba Apocalypse challenge

Velmi zajímavou výzvou, která se pojí hned k několika dodatkům, je Not so berry challenge, kterou vymyslela zahraniční youtuberka lilsimsie. Samozřejmě se řadí k výzvám ve stylu Legacy, má však o něco méně přísná pravidla a slouží spíše k tomu, aby jste si vyzkoušeli různé možnosti hry, která si běžně nezkusíte. Opět si vytvoříte simíka zakladatele, tentokrát mu můžete postavit dům, jaký se vám zlíbí, můžete použít cheat na peníze, jediné čeho se musíte držet je barva dané generace která také určuje pravidla pro tohoto simíka.  Kromě dodržování barev a používání cheatů na potřeby nebo jim podobné, můžete s klidem použít velmi oblíbené motherlode, aby vaši simíci měli přesně to co v domě chcete. Simík z každé generace musí splnit určité cíle co se týče dovedností, vztahů nebo kariéry. 

Pro milovníky dob minulých existují i výzvy které se zaměřují například na středověkou dobu jako je Royal Kingdom challenge, která má dvě varianty. Jedna má pravidla upravená přesně pro potřeby The sims 4 a na tu původní, která má pravidla striktnější, přesně podle výzvy, která vznikla pro The Sims 2. 

Najít můžete i výzvy které vznikají v české komunitě jako třeba Change me love od Niky. Vytvoříte si jednoho fešáka a k tomuto simíkovi přidáte z galerie 4 opravdu ošklivé simíky, kteří většinou slouží k jiné výzvě (Ugly to beauty challenge). Dva z nich jsou úplně tlustí a dva úplně hubení. Výzva spočívá v tom, že tito simíci mezi sebou soutěží o lásku vámi vytvořeného fešáka a každý, kdo každodenní soutěž vyhraje, má možnost změny na obličeji. Ostatně proč se nepodělit i o vlastní výtvor, kterým je Family tree challenge. Jak už název napovídá, jedná se o výzvu, kde půjde především udělat pěkný dlouhý rodokmen ale zároveň plnit aspirace, kariéry a dovednosti. Přičemž se samozřejmě dodržují určitá pravidla co se týče cheatů a způsobu hraní. 

Pokud vás výzvy zaujali, s chutí se do nich pusťte a vyzkoušejte si jiný styl hraní The sims. Pokud ani jedna z nich není vašim šálkem kávy, nezoufejte. Na fóru The sims najdete celý seznam výzev, které si můžete vyzkoušet. A pokud někdo z vás má problém s angličtinou, při troše šikovnosti je možné spoustu výzev najít přeložených do češtiny a některé z nich má na svém webu i výše zmíněna Nika.

Dejte do komentářů vědět, zda jste někdo nějakou výzvu zkoušeli, případně pokud si nějakou určitě zkusíte.