Co byste řekli na to, že v Zenimax Online Studios vzniká masivně multiplayerový RPG titul zasazený do světa Star Wars. Tvůrci The Elder Scrolls Online ambiciózní projekt údajně zakládají především na seriálu The Mandalorian. Není to poprvé, co o něčem podobném kolují neoficiální informace.

Tentokrát by ale mohlo být chybou vám je netlumočit. Přináší je youtuber Skullzi, jenž je považován za spolehlivého leakera. V minulosti zveřejnil záběry z rané verze Starfieldu a podpořil ho i další známý insider. Shpeshal_Nick tvrdí, že on má také informace o projektech Bethesdy, které se téměř dokonale shodují s tím, co poskytl Skullzi.

Na co dalšího se můžeme nejspíš těšit? Po MMORPG titulu The Mandalorian je to rozhodně The Elder Scrolls 6. Tady vás bohužel zklamu, prý je teprve v rané fázi vývoje a Bethesda rozsáhlé fantasy RPG plánuje vydat až v roce 2025 nebo 2026.

The Elder Scrolls 6 je údajně zasazeno do Hammerfellu a bude mít politický systém. Ten podle Skullziho umožní uzavírat sňatky a zrazovat partnery. Prý ale nebudou žádní draci, což nemusí být tak překvapivé. Koneckonců draci nejsou vysloveně tradiční nebo automatickou součástí série The Elder Scrolls, jelikož se poprvé objevili až ve Skyrimu v roce 2011.

V Bethesdě se má stále jednat o možném restartu střílečky Quake, zatímco experti na RPG ze studia inXile Entertainment (série Wasteland) kutí remastery starších dílů sérií The Elder Scrolls a Fallout. Pokud je to pravda, tak Microsoft začíná využívat své značky a studia napříč divizemi. O tom má svědčit také přesun zdrojů z Xbox Game Studios do Bethesdy z důvodu obrovského objemu práce.

V BGS Austin a Montrealu se mají soustředit na záhadný Spyteam (nedávno byla zaregistrovaná ochranná známka) a zvažovat se má 4X strategie zasazena do světa The Elder Scrolls. Dokážete si v tomto fantasy světě představit komplexní strategii ve stylu série Civilization nebo Galactic Civilization 4?

V neposlední řadě je tady novinka od studia Roundhouse, které bylo založeno v roce 2019. V něm působí vývojáři z Human Head Studios (Bethesda jim kdysi zrušila Prey 2). Nyní mají svolení pracovat na PvPvE projektu.

STAR WARS VŠUDE?

Není pochyb o tom, že fanoušky Hvězdných válek v nadcházejících letech čekají žně. Na třech hrách pracují v Respawnu pod dohledem EA – konkrétně na pokračování Star Wars Jedi: Fallen Order, nové first-person střílečce a strategické hře. Tvůrci The Division z Massive Entertainment zase v rámci Ubisoftu kutí open-world akci a zapomenout nemůžeme na Star Wars Eclipse od autorů Heavy Rain,Beyond: Two Souls a Detroit: Become Human z Quantic Dream.

Také tu máme nedávno oznámený návrat Amy Hennig, která se zaměřuje na novou příběhovou akční adventuru. Titul zasazený do světa Star Wars nabídne nabídne originální příběh, který bývalá scenáristka Uncharted napíše, přičemž má jít o bohatý interaktivní zážitek.

Nejde však jen o Star Wars, jak dokazuje Indiana Jones od Bethesdy a tvůrců novějších her ze série Wolfenstein ze studia MachineGames, případně Return to Monkey Island od studia Terrible Toybox, které vede otec Monkey Islandu Ron Gilbert. Tuto adventuru vydá pro změnu Devolver Digital.