Pohodlně se usaďte a vychutnejte si naši pravidelnou rubriku Stručně. Každý všední den vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Série Zaklínač slaví 50 milionů prodaných kusů. Studio CD Projekt RED děkuje hráčům a těší se na další setkání na cestě. Že by příslib nového dílu? The Path (v češtině stezka) je označení pro výpravu Zaklínače.

- Nvidie připravila nové GeForce Game Ready ovladače, jsou optimalizovány pro Valorant, Minecraft Dungeons, Disintegration a Crucible. Plus nabízející podporu pro zásadní květnovou aktualizaci Microsoft Windows 10 May 2020.

- Avalanche Studios Group (tvůrci Just Cause, Rage 2, The Hunter: Call of the Wild a Generation Zero) expanduje do Liverpoolu, kde během nadcházejícího měsíce otevře nové studio s pěticí vývojářů. Okamžitě jsou ale schopni najmout dalších 20 zaměstnanců a postupně růst až na stovku. Z počátku bude studio v Liverpoolu pomáhat dalším týmům.

Přečtěte si také: The Last of Us Part 2 nás má překvapit situacemi a emocemi, na které nemusíme být připraveni

- O CD Projektu RED ještě jednou, polská firma oznámila své finanční výsledky za 1. čtvrtletí roku 2020 s tím, že to byl její nejlepší rok v ziscích a výnosech. To není překvapivé, když se podařilo CD Projektu RED stát největší herní společností v Evropě a překonat Ubisoft. Dozvěděli jsme se také, že Cyberpunk 2077 je v závěrečných fázích vývoje.

- War Thunder představil velkou aktualizaci Starfighters, která do bezplatné hry přináší italské námořnictvo, japonské vrtulníky, několik ikonických proudových letadel, včetně slavné rodiny F-104. Na hráče čekají i nová bojová vozidla, přepracované mapy a mnoho vylepšení, oprav a spousta dalších překvapení.

- Steam Cloud Play se blíží, Valve otevřelo registrace pro vývojáře. Máme tak potvrzenou další cloudovou službu vedle GeForce Now, Google Stadia, Microsoft Project xCloud, PlayStation Now a řady menších projektů. Je tu ale jeden významný rozdíl, Steam Cloud Play bude fungovat v rámci Steamu a propojí ho s dalšími službami cloudového hraní, aby platforma nepodporovala pouze GeForce Now, ale i další cloudové služby.

- Marvel's Iron Man VR je úspěšně hotov, hra se dostala do takzvaného stádia Gold a může 3. července letošního roku vyjít pro PlayStation VR.

Přečtěte si také: Xbox Series X zdvojnásobí počet snímků u vybraných titulů ve zpětné kompatibilitě

- O slovo se hlásí také World of Warships. Tyhle free-to-play bitvy lodí od Wargamingu obsahují nově tři ponorky úrovně VI: německou U-69, americkou Cachalot a ruskou S-1.

- Jak se očekávalo, tak se stalo. Včera odpoledne skončilo rozdávání strategie Civilization 6 na Epic Games Store a místo ní je na týden dostupná komiksová střílečka Borderlands: The Handsome Collection. Další týden by to měl ARK: Survival Evolved.

- Expanduje také pařížský Dontnod Entertainment, autoři Life is Strange, Vampyr a Remember Me otevírají nové studio v Montrealu. To bude pracovat na novém projektu. Oficiálně víme, že Dontnod připravují Twin Mirror ve spolupráci s Bandai Namco pro PC, PS4 a Xbox One a Tell Me Why s Microsoftem pro Xbox One a PC.

Přečtěte si také: Diablovka nejen pro ty nejmladší - Minecraft Dungeons

- Dishonored není u ledu, potvrzují Arkane Studios. S akční stealth sérií mají vývojáři v budoucnu plány. Podle všeho v nich ale nebude figurovat Kaldwin.

- Pokud máte Armu 3, tak na Steamu můžete mít zdarma rozšíření Karts, které do hry přidává motokárové závody. Nabídka je aktivní do 1. června a DLC vám už zůstane.

- Switch verze psychologického hororu Blair Witch vyjde 25. června, oznámili vývojáři z Bloober Team. Hra je od minulého roku k dostání na PC, Xbox One a PlayStation 4.