Electronic Arts nejprve informovala o fotbalové hře EA Sports FC bez drahé licence FIFA, aby se později mohla věnovat plánům na nadcházející měsíce. Ty mimo jiné zahrnují čtyři neoznámené tituly.

Nejprve to, co se očekávalo. Tento měsíc vyjde bezplatná battle royale akce Apex Legends Mobile, 1. 7. dojde na F1 22, od 2. 7. do 1. 10. vyjde nová FIFA od EA Sports a Madden NFL, zatímco do konce roku je v plánu nové EA Sports NHL a Need for Speed od studia Criterion Games. V tomto období chce EA spustit i The Lord of the Rings: Heroes of Middle-Earth, bezplatné sběratelské RPG pro Android a iOS.

Teď k tomu překvapení. Na první tři měsíce roku 2023 vydavatel plánuje uvést na trh již dříve avizovanou novou generaci EA Sports PGA Tour. Ve stejném období dorazí ještě čtyři neoznámené hry. EA je popsala jako hlavní značku, partnerský titul, remake a sportovní titul.

Zmíněný partnerský titul může být pokračování Star Wars Jedi Fallen Order. O něm se nedávno tvrdilo, že je odložen na rok 2023 a zaměřen čistě na PC, PS5 a Xbox Series X/S. Dohady probíhají o remaku. Mnozí si myslí, že je to předělávka Dead Space, která byla dříve avizována na začátek roku 2023, ovšem tenhle projekt je už oznámen. Tím pádem bychom se neměli divit, že se dočkáme dalšího remaku. Nicméně, remake Dead Space na leden až březen 2023 uváděn není.

8 věcí, které musí obsahovat naše vysněná Star Wars hra

Co se hlavní značky týče, tak to může být Dragon Age, méně pravděpodobný je Mass Effect. U plánů EA je dobré se ještě pozastavit, protože firma v oblasti Seattlu uvádí nová studia, která pracují na neoznámené akční adventuře s otevřeným světem. Navíc v Motive kromě remaku Dead Space chystají ještě neoznámenou značku.

Zapomenout nemůžeme také na nový titul ve spolupráci se studiem Hazelight Studios. To pod vedení Josefa Farese vytvořilo skvělá kooperativní dobrodružství A Way Out a It Takes Two a není pochyb o tom, že pracuje na něčem dalším. Zatímco tou sportovní hrou může být univerzitní fotbalová hra nová generace, která se očekávala v únoru 2021, ale nikdy nebyla dosud představena.

ZAJÍMAVÁ ČÍSLA OD ELECTRONIC ARTS

  • Čisté tržby za fiskální rok 2022 činily 7,515 miliardy dolarů, což je meziroční nárůst o 21 %.
  • Live service vzrostly meziročně o 17 %.
  • Hráčská síť EA meziročně vzrostla o 16 % na více než 580 milionů unikátních aktivních účtů.
  • Během fiskálního roku 2022 měla EA Sports FIFA více než 150 milionů účtů.
  • FIFA Mobile zaznamenala historicky nejlepší čtvrtletí, počet nových unikátních hráčů meziročně vzrostl o téměř 80 %.
  • Ve 12. sezóně hra Apex Legends zaznamenala rekord v nejvyšší angažovanosti od svého spuštění.
  • Hra It Takes Two získala více než 90 ocenění.