Expeditions: Rome je historické RPG a již třetí hra tohoto rázu od studia Logic Artists. Předešlý počin s názvem Expeditions: Viking v době vydání byl nemastný a neslaný, ale tvůrci titul postupně vylepšili a dnes patří mezi hodně oblíbené. Není tak divu, že se autoři rozhodli přesunout do jiného období. Nyní se chopíte role mladého Legáta.

Vývojáři vypustili do světa zbrusu nový trailer, ve kterém, krom nových záběrů ze hry, prozradili také datum vydání, které nyní spadá na 20. 1. 2022. A mimo to došlo na spuštění 4hodinového dema, jež vás zavede na proslulý ostrov Lesbos. Jedná se o první část hry, a jelikož jsou čtyři hodiny opravdu dlouhá doba, pokud si pořídíte plnou hru, budete si moci svůj postup z dema přenést.

Expeditions: Rome vám sice prezentuje historické události, ovšem postava, za kterou budete hrát, je čistá fikce. Budete tak mít možnost prožít historické události a upravit je k obrazu svému. Vy jakožto mladý Legát máte totiž pouze jeden úkol. Zaručit, aby sláva Říma byla věčná. A jak k tomu dospějete, je čistě na vás. Pokud preferujete vládnutí silou, můžete si všechny podrobit, ale v případě, že více holdujete diplomacii, můžete jít její cestou.

Nebude to ale nic snadného. Před vámi se otevírá dobrodružství, které vás zavede do různých zákoutí světa. Povedete tři odlišná válečná tažení, a to do Řecka, Severní Afriky a Galie. Vaše postava se bude zlepšovat, čímž si zpřístupníte nové dovednosti, které vám pomohou vyhrávat tahové souboje. V nich vám bude k ruce také vaše legie a pretoriáni, kteří budou využívat všemožné zbraně a druhy brnění.

Vydání Expeditions: Rome je už za dveřmi, titul otevře své brány již 20. 1. 2022 na PC. Demo najdete na Steamu.