Společnosti FromSoftware a Bandai Namco se omluvily hráčům za problémy, které provázejí očekávaný akční hardcore RPG titul Elden Ring. Problémy jsou hlášeny na počítačích i konzolích.

„V současné době se potýkáme s určitými problémy, které způsobují, že hra za určitých podmínek nefunguje správně,“ informuje vydavatel fanoušky. „Omlouváme se za případné nepříjemnosti a prosíme o trpělivost.“

JAKÉ PROBLÉMY PROVÁZEJÍ ELDEN RING?

Jeden problém se týká verze pro PC, kde může být citlivost myši příliš vysoká. Tvůrci série Dark Souls ujišťují hráče, že v blízké budoucnosti vyjde oprava.

Kromě toho dochází k problémům se spuštěním programu Easy Anti-Cheat, pokud název účtu služby Steam obsahuje dvoubajtové znaky. V blízké budoucnosti bude vydána oprava i pro tento problém.

Vývojáři také pracují na vylepšení snímkové frekvence a odstranění dalších problémů, které se týkají výkonu během hraní. „Budeme neustále pracovat na vylepšování hry, aby ji bylo možné pohodlně hrát na různých počítačových sestavách,“ dočteme se v prohlášení.

Majitelům PC verze Elden Ringu je doporučováno nainstalovat nejnovější ovladače pro grafickou kartu. Ty by mohly výrazně zlepšit výkon.

Na PlayStationu 5 se zase mohou vyskytnout problémy s nesprávným ukládáním postupu. „Pokud je konzole PS5 během hraní hry nebo v režimu spánku neočekávaně vypnuta, nemusí být data správně uložena,“ vysvětluje vydavatel.

Příčinu již znají a pracují na opravě. Do té doby doporučují hru ukládat ručně a pravidelně ji vypínat přes menu PS5. V přípravě je oprava dalších chyb.

ŠIKOVNÍ FANOUŠCI POMÁHAJÍ

Komunita si pomáhá. Jedním z prvních fanouškovských projektů je Elden Ring Framerate Unlocker, jenž odemyká horní hranici snímků za sekundu, která je ve hře zamknuta na 60 FPS. Modifikaci si můžete stáhnout z GitHubu.

Vývojář s přezdívkou uberhalit ujišťuje, že jeho mod funguje bez problémů ve verzi pro Steam a přímo nemodifikuje soubory, takže by měl být bezpečný i při hraní online.

Uberhalit ještě pracuje na rozsáhlejším modu, který vám umožní nastavit FOV a upravit rozlišení ve větším rozsahu.

Aktualizován byl také oblíbený program Flawless Ultrawide, který přináší podporu širokoúhlých displejů do mnoha her, které tuto možnost nemají. Jedním z nich je Elden Ring, u něhož si hráči na absenci tohoto nastavení stěžovali.

Kvůli špatné optimalizaci, problémům s výkonem a množstvím chyb má Elden Ring na Steamu smíšené uživatelské recenze. Dohromady hráči napsali přes 52 tisíc recenzí. Z toho téměř 23 tisíc je záporných.