Je to teprve týden, co bylo oznámeno pokračování úspěšné survival strategie s budováním města v době apokalypsy. Frostpunk 2 ještě nemá ani stanovenou cenu na Steamu, Epic Games Store a GOG, přesto se objevila nabídka na nechvalně proslulém serveru. Na tu upozorňují sami vývojáři z polského 11 bit studios a žádají o podporu veřejnost a média.

Prodej Steam klíčů se objevil na Kinguin, kontroverzní platformě, která umožňuje uživatelům prodávat klíče. Jak sami upozorňují tvůrci Frostpunku 2, jejich hra ještě nemá stanovenou cenu a nemají žádné klíče. „A přesto nějací zas**** podvodníci prodávají Frostpunk 2 v předobjednávce na podvodném Kinguinu?“ napsali rozhořčeně zástupci 11 bit studios na Twitteru.

„Oni dokonce vědí, jakou zas**** kategorii PEGI bude mít, i když my ne?! Také nám z Epic Games Store ukradli trailer?! To je ale k***a!,“ dodávali v dalších příspěvcích, které byly již smazány. Místo nich se nyní dočteme stejnou informaci, ale slušně s dodatkem, že je to celé směšné.

Kinguin a další podobné portály jsou trnem v oku nejen vývojářů. Uživatelé na nich mohou prodávat kradené klíče ke hrám, které vedou tvůrce ke ztrátě. Někteří vývojáři před časem říkali, že je lepší, aby si hráči jejich hru pirátsky stáhli, než koupili na podobných serverech. Portál G2A dokonce musel vývojářům vracet peníze.

Další hráči si všimli, že Kinguin nemá problém prodávat ani dosud neoznámené Grand Theft Auto 6.

Děkujeme za upozornění uživateli Luděk Naiman na Twitteru.